FOLLOW US: facebook twitter

Μία ακόμη πρωτότυπη πρόταση

Ημερομηνία: 22-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Τουρισμός, τάξη και ασφάλεια

Τα τελευταία χρόνια, σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και σίγουρα σε όλες τις πρωτεύουσες των λεγόμενων ισχυρών κρατών, έχει δημιουργηθεί ένα αλλόκοτο σκηνικό, κυρίως για τους τουρίστες οι οποίοι τις επισκέπτονται και τις περπατάνε για να τις γνωρίσουν.

Παντού λοιπόν ο ανυποψίαστος κατά τα άλλα τουρίστας θαυμάζει τα όμορφα αξιοθέατα της εκάστοτε πόλης πλάι σε πάνοπλους αστυνομικούς, με οπλισμό τόσο βαρύ, που θαρρείς ότι προετοιμάζονται για πόλεμο. Η πλάκα είναι όταν ξεπερνούν την αρχική έκπληξη που τους προκαλεί το γκροτέσκο θέαμα και συνειδητοποιούν ότι όντως για πόλεμο ετοιμάζονται.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Γαλλία αλλά και γενικά στα λεγόμενα ανεπτυγμένα κράτη της Δύσης, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν τουλάχιστον να εμπεδώσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους υπηκόους τους, τοποθετώντας επιδεικτικά αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς σε κεντρικά σημεία των πόλεων, ακριβώς επειδή η ασύμμετρη απειλή του ISIS δεν ήταν και δεν είναι ουσιαστικά αντιμετωπίσιμη.

Στην Ελλάδα και στην Αθήνα, δόξα το θεό, δεν είχαμε τέτοια προβλήματα μέχρι σήμερα και αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που τα τελευταία χρόνια η χώρα παρουσιάζει σταθερά υψηλή προτίμηση σε όλες τις κατηγορίες των τουριστών. Κάποιος όμως σπουδαίος νους στην κυβέρνηση σκέφτηκε να χαλάσει αυτήν την εικόνα, επαναλαμβάνοντας εντελώς αχρείαστα το ίδιο προβληματικό υπόδειγμα και προκαλώντας αναπόφευκτα αντίστοιχους συνειρμούς στους έκπληκτους τουρίστες.

Με άλλα λόγια τουρισμός, τάξη και ασφάλεια. Και το όσκαρ κουταμάρας πηγαίνει σίγουρα στον κ. Χρυσοχοΐδη. Ήθελε να ευχαριστήσει τους νοικοκυραίους αλλά δυσαρέστησε τους τουρίστες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος