FOLLOW US: facebook twitter

Μια ακόμα δομή του Παν/μίου Πατρών διεκδίκησε και πήρε ο δήμος Ήλιδας μέσω του Πολυνομοσχεδίου

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39390″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα ακόμα μεγάλο κέρδος μετά την αναβάθμιση του Τμήματος ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων σε Πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας, προέκυψε έπειτα από ενέργειες του Δήμου Ήλιδας, μέσω του Πολύνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε την Μεγάλη Τρίτη στην Βουλή.

Πρόκειται για την τροπολογία για την Ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την πόλη της Αμαλιάδας, το οποίο θα ανήκει στο νεοσύστατο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εν λόγω τροπολογία αποτελούσε επεξεργασμένη πρόταση του Δήμου Ήλιδας –μαζί με δύο επιπλέον προτάσεις που δεν έγιναν αποδεκτές– για την περαιτέρω αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο μας, η οποία κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στους πέντε βουλευτές του Νομού Ηλείας, προκειμένου να την καταθέσουν στην Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγο πριν την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Μέσω τις τροπολογίας για τη δημιουργία του Ινστιτούτου αναμένεται να αναβαθμιστεί –μεταξύ άλλων– και το πρώην Ινστιτούτου του Κοροίβου που σήμερα ανήκει στον «ΕΛΓΟ Δήμητρα», ενώ θα αποτελέσει ως νέα δομή του Π.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Πατρών και το ουσιαστικότερο εργαλείο για την εδραίωση του νεοσύστατου Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot