FOLLOW US: facebook twitter

Αυξήθηκαν στους 12 οι νεκροί, αγωνία για τους αγνοούμενους – Στις 19:00 τα μέτρα στήριξης (video)

Ημερομηνία: 10-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα
(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Πληροφορίες για 12ο νεκρό και τεράστιες καταστροφές – τις επιπτώσεις των οποίων θα βλέπουμε για πολύ ακόμη – ο απολογισμός της εθνικής τραγωδίας.

Ο βυθισμένος θεσσαλικός κάμπος, ο μεγαλύτερος τροφοδότης χώρας, βιώνει τον όλεθρο. Η Μαγνησία προσπαθεί και αυτή να «ξεκολλήσει» από τη λάσπη. Ολόκληρη η Ελλάδα μετράει βαθιές πληγές και νεκρούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό 12ου νεκρού.

Το απόγευμα στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός. Στις 19:00 δηλώσεις από τη Λάρισα. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης.

Τα βλέμματα όλων παραμένουν στον Πηνειό, του οποίου η στάθμη ξεπέρασε τα 10 μέτρα.

Πολλά τα ερωτήματα για το τι έγινε με τα αντιπλημμυρικά έργα. Κορυφώνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις της επόμενης ημέρας.

«Διαλυθήκαμε» – Εφιάλτης χωρίς τέλος: Το Οδοιπορικό της «Ν» στη βυθισμένη Θεσσαλία

Σπίτια, καλλιέργειες, ζώα, εξοπλισμός, κόποι μιας ζωής και όνειρα. Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους νερού και λάσπης. Η καταστροφή ολική. Η απόγνωση σκληρά αποτυπωμένη στα κουρασμένα πρόσωπα των κατοίκων και στη φωνή που σπάει: «Διαλυθήκαμε», «μας άφησαν στη μοίρα μας», «δεν το έχουμε ξαναζήσει ποτέ αυτό».

Αγία Μαρίνα, Άγιος Θωμάς, Άγιος Γεώργιος, Μεγάλο Ευύδριο, Παλαμάς. Ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Οικισμοί ολόκληροι έσβησαν από τον χάρτη. Εικόνες και μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

🎥Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Ιάκωβος Πανουργιάς

📸Διευθύνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Χριστοδούλου

🎞Μοντάζ – Εικονοληψία: Χρήστος Παναγόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ντάφλος

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot