FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα ανακούφισης δημοτών και επαγγελματιών από τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σειρά μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τον κορονοϊόδημοτών και επαγγελματιών αποφάσισε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, εγκρίνοντας τη σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

‘Όπως αναφέρε η εισήγηση της αντιδημάρχου Ρόης Αντωνοπούλου, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργίατους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Covid-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίουανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του Ν.25/1975 για το χρονικό διάστημα πουισχύαν οι περιορισμοί (Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο), Το μέτρο ισχύει για επαγγελματικούς λογαριασμούς ρεύματος για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους και των οποίων οι ΚΑΔ ανήκουν στις λίστες υποχρεωτικής διακοπής σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ.Η απαλλαγή θα διενεργείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου έως 31 Οκτωβρίου του 2020 συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματοςαπαλλαγής, θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε επιχειρήσεις υγειονομικούενδιαφέροντος.Έως 30-11-2020, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, μπορεί να παραχωρείται ατελώς, πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος γιαανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου. Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου ή οενδιαφερόμενος επιθυμεί να παραμείνει στα αρχικά εγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα , μεαπόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση 50% στο τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου.

Ένα ακόμα μέτρο ανακούφισης είναι η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τις επιχειρήσεις πουμισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις. (π.χ. Κυλικεία σχολείων, δημ. Αναψυκτήρια, κλπ) για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες.

Όσον αφορά τους δημότες, προτάθηκε η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για το χρονικό διάστημα έως 31.12.2020, η μείωση δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες (με εισοδηματικά κριτήρια), η μείωση σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών για άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67%και άνω σε άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακόφορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο του πόσου των 12.000  ευρώ.

Για άπορους αποφασίστηκε η μείωση σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών για την πρώτη κατοικία, ενώ για πολύτεκνους και τρίτεκνους, εγκρίθηκε η μείωση σε ποσοστό 50%των δημοτικών τελών για την πρώτη κατοικία. Πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω εφόσον έχουν ετήσιοοικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως 15.000 ευρώ, τρίτεκνες οικογένειες με 3 προστατευόμενα τέκνα εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακόφορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος