FOLLOW US: facebook twitter

Μετεωρολογικός Σταθμός και Παλιρροιογράφος στο Λιμάνι Κυλλήνης

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Εργασίες τοποθέτησης Μετεωρολογικού Σταθμού και Παλιρροιογράφου στο Λιμάνι της Κυλλήνης ξεκίνησαν προ ημερών κατόπιν του αιτήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.

Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος TRITON για την ανάπτυξη εργαλείων διαχείρισης και οδηγιών για την προστασία της βιοποικιλότητας στις παράκτιες περιοχές που επηρεάζονται από τη θαλάσσια διάβρωση και καθιέρωση κατάλληλων συστημάτων περιβαλλοντικού ελέγχου.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών θα συνδράμει στην επεξεργασία και παρακολούθηση των σχετικών δεδομένων.

«Είναι τιμή για το Λιμάνι μας να επιλέγεται για πολλοστή φορά προκειμένου να εγκατασταθούν πρωτοπόρα συστήματα. Θα ήταν αδιανόητο σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της με εντονότατα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν με αυξανόμενη συχνότητα την περιοχή μας, να μην συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο σε προτεινόμενα σχέδια δράσης για την αντιμετώπισή τους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος