FOLLOW US: facebook twitter

Μετ’ εμποδίων η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

-Δύο μήνες απλήρωτος από το Πράσινο Ταμείο ο ανάδοχος, διαρκείς οι προσπάθειες του δήμου για εξόφληση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αισθητά μειωμένος είναι ξανά ο ρυθμός εργασιών στην ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, καθώς ο ανάδοχος παραμένει απλήρωτος από τα μέσα Μαρτίου, παρότι έχουν σταλεί από τον δήμο Πύργου προς το Πράσινο Ταμείο δύο λογαριασμοί για εξόφληση.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, οι λογαριασμοί έχουν σταλεί από τις 15 Μαρτίου κα παρά τις υποσχέσεις, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι πληρωμές.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την εκταμίευση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις εργασίες που έχουν γίνει. Επιδίωξή μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, αλλά δυστυχώς η ροή των κονδυλίων δεν είναι η επιθυμητή μέχρι τώρα», σημείωσε ο κ.Παναγόπουλος εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν οι πληρωμές την ερχόμενη εβδομάδα.

Το έργο είναι πλέον αρκετά προχωρημένο, αφού η ανάπλαση έχει προχωρήσει προς το ύψος της Κοκκίνου, όμως από την πλευρά του αναδόχου εκφράζεται προβληματισμός για τη συνέπεια στις πληρωμές, δεδομένου ότι αυτή η οικονομική «ασφυξία» καταγράφεται από το περασμένο έτος.

H ολοκλήρωση της ανάπλασης είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς πρόσφατα η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου ως τις 31 Ιουλίου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και δήμαρχος Στάθης  Καννής, η παράταση είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών  και για τη διοικητική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων. Το αίτημα κατατέθηκε στις 21 Ιανουαρίου από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς ο ρυθμός των εργασιών είχε επιβραδυνθεί το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας καθυστερήσεων στην εξόφληση λογαριασμών από το Πράσινο Ταμείο.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 31 Μαΐου του 2023 και το έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 2024. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  733.000 ευρώ και μέρος του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, οι παρεμβάσεις προσδιορίζονται από το ύψος της οδού Μπιζανίου ως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου (Ρήγα Φεραίου) και προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και στη συμβολή με την Μπιζανίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος