FOLLOW US: facebook twitter

Διάσωση μέσω Περιφέρειας του κτιρίου της ΔΥΠΑ Πύργου

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Στο Πρόγραμμα 2021-2027 εντάχθηκε η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των σχολών του ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ Πύργου

Στο Πρόγραμμα 2021-2027 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη η ενεργειακή & λειτουργική Αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ της ΕΠΑΣ Πύργου στα Λαστέικα, προκειμένου να παραδοθεί εκ νέου σε χρήση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 900 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από τον άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 507.221,66 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από  Συμμετοχή φορέα.

Το έργο προβλέπει την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος ιδιοκτησίας ΔΥΠΑ στην περιοχή Λαστέικα, όπου στεγάζονται Υπηρεσίας και Σχολές της ΔΥΠΑ. Το συγκρότημα έχει κατασκευαστεί  από το 1976 σε περιτοιχισμένο οικόπεδο έκτασης 15.024,33 τ.μ.

Στόχος των  ενεργειών είναι τα κτίρια του συγκροτήματος να αναβαθμίσουν την ενεργειακή τους κλάση, συμβάλλοντας αφενός στην επίτευξη του Εθνικού ενδεικτικού στόχου ενεργειακής απόδοσης και παράλληλα βοηθούν στην εκπλήρωση των απαιτήσεων του άρθρου 7 του ίδιου νόμου για την ικανοποίηση του στόχου της ετήσιας ενεργειακής ανακαίνισης του συνολικού εμβαδού της θερμικής ζώνης των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.

Ταυτόχρονα, λόγω του μεγέθους, του κύρους και της επισκεψιμότητας που έχουν, αναδεικνύουν και τον υποδειγματικό ρόλου του δημοσίου στην εκπόνηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει στη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και της κάλυψης των ετήσιων αναγκών ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παράλληλα, το κτιριακό συγκρότημα καθίσταται προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, θα βελτιωθεί η ασφάλειά του, θα εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και η λειτουργικότητά του, και θα εξασφαλιστεί η κτιριακή υποδομή του Οργανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΥΠΑ αποκτά ένα σύγχρονο, ανακαινισμένο, εμβληματικό κτίριο στην Ηλεία και στη Δυτική Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος