FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτες για το οδικό δίκτυο της Ηλείας από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Ημερομηνία: 18-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

georgiop-egnatia

Με τον πρόεδρο της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος για να τις παραλάβει 

  • Ο Α. Αντωνούδης αποδέχθηκε πρόταση συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παροχή τεχνικής βοήθειας
  • Προτεραιότητα υλοποίησης έργων στο τμήμα της Ε.Ο Πύργου- Επιταλίου- Ανεμοχωρίου- Ζαχάρως- Γιαννιτσοχωρίου

Μελέτες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και συντήρησης του οδικού δικτύου της Ηλείας συνολικού μήκους 283,9 χιλιομέτρων παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος από την ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ¨ στην συνάντηση που είχε για τον σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της εταιρίας κ.  Απόστολο Αντωνούδη. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ έχει εκπονήσει τις συγκεκριμένες μελέτες στο πλαίσιο το προγράμματος Δράσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο αντίστοιχα οδικά έργα της ΠΕ Ηλείας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η πρώτη Περιφέρεια που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί μελέτες που συνέταξε η και ωρίμασε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ για επιλεγμένες θέσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όλης της χώρας. Μάλιστα ο κ. Αντωνούδης αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας για συνεργασία με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παροχή τεχνικής βοήθειας  για την εφαρμογή και υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας, με πρώτη προτεραιότητα το τμήμα της Ε.Ο Πύργος- Επιτάλιο – Ανεμοχώρι- Ζαχάρω- Γιαννιτσοχώρι – όρια Νομού Μεσσηνίας μήκους 46,2 χιλ.  Επίσης σε συνεννόηση με την εταιρία, τεχνικό κλιμάκιο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ θα επισκεφθεί την Ηλεία σε σύντομο χρόνο και θα παρουσιάσει το σύνολο των μελετών που αφορά τον νομό μας και που θα βελτιώσουν σημαντικά το εθνικό και οδικό μας δίκτυο. Παράλληλα ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε στον Γ.Γ Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, θέμα άμεσης χρηματοδότησης για οδικά έργα στην Ηλεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας σε δηλώσεις του για  τον σκοπό επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ανώνυμης εταιρείας ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ¨ δήλωσε τα εξής:

« Επισκέφθηκα στην Θεσσαλονίκη τον πρόεδρο της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε¨ κ. Απόστολο Αντωνούδη, προκειμένου να παραλάβω μελέτες που έχει εκπονήσει η εν λόγω εταιρεία στα πλαίσια του Προγράμματος Δράσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Οι συγκεκριμένες μελέτες, τις οποίες και παραλάβαμε, αποτελούν πολύτιμο εργαλείο, που με τους ανάλογους πόρους τους οποίους διεκδικούμε μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το εθνικό και επαρχιακό μας οδικό δίκτυο, σε μήκος 283,9 χιλιομέτρων.

Στα πλαίσια της συνάντησης υπέβαλα στον πρόεδρο της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε¨ πρόταση συνεργασίας και ενεργοποίησης της εταιρείας για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την εφαρμογή και υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας, με πρώτη για εμάς προτεραιότητα το τμήμα της Ε.Ο Πύργος- Επιτάλιο – Ανεμοχώρι- Ζαχάρω- Γιαννιτσοχώρι – όρια Νομού Μεσσηνίας μήκους 46,2 χιλ., η οποία έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Με βάση αυτές τις μελέτες και ειδικότερα αυτή για το παραπάνω τμήμα σε συνάντηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, έθεσα θέμα άμεσης χρηματοδότησης επικαιροποιώντας παλαιότερη πρόταση  του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.

Πρέπει να τονίσω ότι καμιά Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει εκμεταλλευθεί τις μελέτες που συνέταξε και έχει ωριμάσει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για επιλεγμένες θέσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όλης της χώρας.

Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την ΕΓΝΑΤΙΑ προκειμένου το συντομότερο να επισκεφθούν την Ηλεία και να παρουσιάσουν το σύνολο των μελετών που μας αφορούν.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος