FOLLOW US: facebook twitter

Μέγας δωρητής στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 02-08-2023 | Συντάκτης:

Τίμησαν χθες τον ομογενή Ιωάννη Αλεξόπουλο που προσέφερε 600.000 Ε  για εξοπλισμό στο  Γ. Ν Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr

Εκδήλωση προς τιμήν της Ρουμπίνας Αλεξοπούλου, συζύγου του μέγα δωρητή Ιωάννη Αλεξίου Αλεξόπουλου ομογενούς από την Αυστραλία, που χρηματοδότησε το Νοσοκομείο Πύργου με 600.000 ευρώ περίπου για την πλήρη αντικατάσταση όλων των κλινών με σύγχρονα κρεβάτια αλλά και την ανανέωση ιατρικού εξοπλισμού και φορείων, πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΓΝ Ηλείας παρουσία αρχών του τόπου, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Αλεξίου Αλεξόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλαθά Πηνείας και οι δυσκολίες της εποχής εκείνης τον οδήγησαν στη μετανάστευση, στην μακρινή Αυστραλία και όπως είπε με βαθιά συγκίνηση χθες, η σύζυγος του Ρουμπίνα, εκεί γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν και έζησαν μια υπέροχη ζωή μαζί.
«Πάντα έλεγε ότι ήθελε να προσφέρει στον τόπο του και μάλιστα πολύ πριν αρρωστήσει και πετάξει ψηλά, μου είπε ότι θέλει να κάνει δωρεά στο Νοσοκομείο Πύργου. Δεν πρόλαβε να έρθει, πριν ακριβώς δυο χρόνια, τον έχασα για πάντα» είπε και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βοήθησαν για να γίνει πράξη αυτή η μεγάλη δωρεά αλλά και τα ανίψια τους, Παναγιώτη και Μαρία που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του αγαπημένου τους Ιωάννη.

Τη σεμνή τελετή προλόγισε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος τονίζοντας ότι «χρειάζεται μεγάλη ψυχή και δύναμη για να δώσει κάποιος τα χρήματα του, τον κόπο και τον ιδρώτα της ζωής του για να εξοπλιστεί ένα Νοσοκομείο» και πρόσθεσε ότι «ο Χριστός είπε αν διακονήσετε απόρους είναι σαν να το κάνετε σε μένα… Δεν έχω λοιπόν, παρά να ευχαριστήσω θερμά για την δωρεά αυτή και να σας πω ότι ο σύζυγος σας είναι στα δεξιά του Θεού».

Ακολούθως ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης χαρακτήρισε ως θεάρεστη την πράξη του ζεύγους Αλεξόπουλου να χρηματοδοτήσουν με ένα αξιοσέβαστο ποσό το Νοσοκομείο Πύργου με το οποίο ανανέωσαν όλες τις κλίνες όλων των κλινικών αλλά και σημαντικό εξοπλισμό που απολαμβάνουν όλοι οι συμπολίτες μας. «Αυτή η σημαντική δωρεά, ανταποδοτικά γυρίζει σε όλους μας» είπε και ευχαρίστησε θερμά την κ. Αλεξοπούλου.

Ο Δήμος Πύργου θα την ανακηρύξει επίτιμη δημότη

Και, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μίλησε για «θεάρεστη πραγματικά πράξη» τονίζοντας πως πολλοί δωρητές που θέλουν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία, ο προσφιλής τους χώρος είναι οι δωρεές προς τα Νοσοκομεία και ο Πύργος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό καθώς το Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο ήταν αποκλειστική δωρεά του μεγάλου ευεργέτη της πόλης.
«Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε ακόμα μια πολύ μεγάλη προσφορά, αυτή του ζεύγους Αλεξόπουλου, που λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

Ο κ. Αντωνακόπουλος μάλιστα, αφού μίλησε για την ανάγκη ρύθμισης και ύπαρξης κινήτρων και καλύτερης επιστημονικής εξέλιξης των ιατρών ώστε να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις δήλωσε προς την κ. Αλεξοπούλου πως ο Δήμος Πύργου επιθυμεί να την ανακηρύξει επίτιμη δημότη για την σημαντική αυτή πράξη υποστηρίζοντας πως ως πόλη είναι υποχρεωμένη για αυτό. 

Με τη σειρά του ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης μίλησε για τη μεγάλη δωρεά του Ιωάννη Αλεξόπουλου τονίζοντας πως είχε βάλει στόχο να αφήσει ένα καταπίστευμα στον τόπο του.

«Με την δωρεά αυτή, αλλάξαμε όλον τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, από τα επείγοντα μέχρι και τον 3ο όροφο ενώ ταυτόχρονα ανανεώσαμε φορεία και εξοπλισμό στο Ακτινολογικό. Μάλιστα ανακοίνωσε πως το όνομα του μεγάλο ευεργέτη δόθηκε σε πτέρυγα της Καρδιολογικής κλινικής.
«Το σημαντικό της προσφοράς είναι ότι κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν τόσο πολύ μακριά, σκέφτονται τον τόπο τους …  Για αυτό και εμείς, τουλάχιστον, να αγαπάμε το νοσοκομείο μας…».

Στην λιτή τελετή, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Διοικήτριες των Νοσοκομείων Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού και Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Νίκος Οικονομόπουλος, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος