FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλο ξεφάντωμα στο καρναβάλι της Αμαλιάδας: Χρώμα, κέφι φαντασία και άπειρος κόσμος!

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”83726″ img_size=”full”][vc_column_text]Υπέροχες πραγματικά αποκριάτικες στιγμές, με κέφι, φαντασία και ατέλειωτο πολύωρο ξεφάντωμα, χάρισε φέτος το Καρναβάλι της Αμαλιάδας που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή, πιθανόν και λόγω της ηλιόλουστης ημέρας αλλά και της διάθεσης του κόσμου να διασκεδάσει. Δεκάδες άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών έδωσαν την Κυριακή το απόγευμα το στίγμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ήλιδας με το κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος», τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας «Ήλιδα 91,1» και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας, με πρώτη στα… όπλα την Οργανωτική επιτροπή που εργάστηκε άοκνα για να προετοιμάσει την κορυφαία αποκριάτικη γιορτή της πόλης.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από την πλατεία Ανεμόμυλου με προορισμό την πλατεία Αγίου Αθανασίου, με την βασίλισσα του καρναβαλιού να προπορεύεται και την φιλαρμονική του δήμου Ήλιδας να δίνει τον αποκριάτικο τόνο της μεγάλης γιορτής. Τις ευχές τους στον κόσμο να περάσουν ένα υπέροχο απόγευμα, έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος όσο και η πρόεδρος του σωματείου «Πύρρων» Ζωή Βουρλούμη που κήρυξαν την έναρξη του καρναβαλιού και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την συμμετοχή του κόσμου. Μικροί και μεγάλοι με ευφάνταστες στολές όπου παντού επικρατούσε το χρώμα, χωρίς να λείπει η σάτιρα και η επικαιρότητα από τα καλοδουλεμένα άρματα. Μετά την παρέλαση ακολούθησε συναυλία με την Ελένη Σπυράτου και τον Ανδρέα Προύντζο που ταξίδεψαν τον κόσμο με πολύ κέφι και τραγούδι, ενώ στις 7 , υπαίθριο πάρτι με τον κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με πυροτεχνήματα και μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του «ΗΛΙΔΑ 91,1».

Η συνέχεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ήλιδας δεν τελειώνουν ωστόσο με το καρναβάλι,  συνεχίζονται το  Σάββατο 9 Μαρτίου όπου στις 5.30 μ.μ. θα γίνει στην Πλατεία Καλίτσα Διαγωνισμός Παραδοσιακής Πίτας (τυρόπιτας και γαλατόπιτας) με μουσική και χορό. Συμμετέχουν μεμονωμένα άτομα και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11 π.μ. , θα γίνει το Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ με κλόουν, face painting, μουσική, χορό, μπαλόνια, αναψυκτικά και γλυκίσματα στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ της Αμαλιάδας, σε συνδιοργάνωση με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Δ. Ήλιδας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 3 μ.μ. στην διασταύρωση Πύρρωνος και Οινομάου αναβιώνουν   Αποκριάτικα Παραδοσιακά Έθιμα (Διοργάνωση Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Οι Ρίζες»).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την  Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. με τα Κούλουμα στην Πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά, μουσική και χαρά. Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας.

Φωτογραφίες: Kristo Defrim Hasa[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1551778450400-06922e27-2115-4″ include=”83727,83728,83729,83730,83731,83732,83733″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot