FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη οικονομική ζημιά και στα αρτοποιεία – Στο 30% η μείωση στο ψωμί, στο 90% στα υπόλοιπα είδη

Ημερομηνία: 01-04-2020 | Συντάκτης:

Τεράστια οικονομική ζημιά έχουν υποστεί τα αρτοποιεία της Ηλείας εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού οι πολίτες αγοράζουν πλέον μόνο τα απαραίτητα και με μικρότερη συχνότητα.

Οι περισσότεροι αγοράζουν ψωμί ανά δύο ημέρες και έχουν περιορίσει δραστικά τα υπόλοιπα αρτοσκευάσματα και τα είδη ζαχαροπλαστικής, με συνέπεια να έχει μειωθεί κατακόρυφα ο κύκλος εργασιών στα αρτοποιεία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Ηλείας, Χαράλαμπος Κυριακόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η πτώση στο ψωμί φτάνει το 30% και στα υπόλοιπα είδη «αγγίζει» το 90%.

«Ο τζίρος συνολικά έχει μειωθεί περίπου 60%. Στο ψωμί έχουμε μείωση 30%, αλλά σε άλλα είδη, όπως τα κουλουράκια κλπ η πτώση είναι στο 90%. Μπορεί σε κάποιους να έχει δημιουργηθεί η ιδέα ότι εμείς με αυτήν την κατάσταση ευνοούμαστε και αποκομίζουμε κέρδη. Αυτό όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, διότι ο κόσμος δεν αγοράζει με την ίδια συχνότητα που αγόραζε και έχει περιορίσει πολύ τις δαπάνες του», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει το κράτος να του συμπεριλάβε στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει, διότι η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος είναι μεγάλη.

«Παράγουμε ψωμί με σημαντικό κόστος καθημερινά και είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό, διότι ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον κλάδο μας και εμείς ως σύλλογος περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο για να μας εντάξει και εμάς στα μέτρα στήριξης, για να συνεχίσουμε ομαλά τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας», επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Κυριακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος