FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας

Ημερομηνία: 18-09-2023 | Συντάκτης:

Πώς εξελίχθηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία στον νομό για την εκλογή νέας ηγεσίας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με  κύριο χαρακτηριστικό την σχεδόν αθρόα συμμετοχή- ειδικά στα δύο εκλογικά τμήματα του Πύργου στο Λάτσειο και της Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, προσήλθαν  χθες στις κάλπες οι Ηλείοι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή νέου-νέας προέδρου. Στην Ηλεία είχαν στηθεί εφτά συνολικά κάλπες, μια ανά δήμο, ενώ η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικές οργανώσεις είχαν φροντίσει έτσι ώστε η διαδικασία να κυλήσει ομαλά χωρίς παρατράγουδα.  Όπως είναι γνωστό, οι πέντε διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος είναι η  Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 8 το βράδυ, ενώ η κίνηση κορυφώθηκε κυρίως στις πρωινές ώρες αιχμής, από τις 10 το πρωί ως τις 1. 30 το μεσημέρι.  Στην πρωτεύουσα της Ηλείας, γύρω στις 10.30 το πρωί,  είχαν σχηματιστεί ουρές μεσα και έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου πολύς κόσμος περίμενε υπομονετικά ακολουθώντας την απαιτούμενη τυπική διαδικασία μέχρι να φτάσει ως την κάλπη.  Τις ταυτότητες παραλάμβαναν από την Τ.Ο Πύργου ο γραμματέας Άγγελος Μαντάς και η Μαριάνθη Παπαστασινού, στη συνέχεια οι εκλογές συμπλήρωναν τη σχετική αίτηση εγγραφής μέλους, κατέβαλλαν το δίευρο και έμπαιναν στο παραβάν για να ψηφίσουν και να οδηγηθούν τέλος στην κάλπη. Πάντως στις 11.30 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα του Πύργου είχαν ήδη ψηφίσει πάνω από 150 άτομα με την ουρά να πυκνώνει όσο η ώρα πέρναγε. Οι περισσότεροι – άνθρωποι όλων των ηλικιών- προσέρχονταν με χαμόγελο, άλλοι διακινδύνευαν προβλέψεις συμμετέχοντας στο “πηγαδάκια” έξω απο το Λάτσειο, ενώ ορισμένοι δήλωναν και επί τόπου τι ψήφισαν, κυρίως οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη!!

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και πάνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως χθες, είτε εγγράφηκαν  μέλη ακόμη και  επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, συμπληρώνοντας την απαραίτητη φόρμα. Εξ αυτού του γεγονότος υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση τις ώρες που οι εκλογείς ήταν πολλοί, ωστόσο όλοι περίμεναν αδιαμαρτύρητα. Να σημειώσουμε ότι επιπλέον  τόσο όσοι είναι ήδη μέλη, αλλά και όσοι έκαναν μόλις χθες την εγγραφή του,  μπορούσαν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα από τα 570 που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκεται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.  Κι ακριβώς επειδή υπήρχαν πολλές εγγραφές νέων μελών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες κανείς δεν γνώριζε πόσοι προσήλθαν να ψηφίσουν.  Πάντως το Μάιο του 2022, στην εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μοναδικό υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα, ψήφισα  152.193 του κόμματος.

Δήλωση Διονύση Καλαματιανού

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Διονύσης Καλαματιανός, προσήλθε για να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα του Πύργου στις 2 το μεσημέρι και φάνηκε πολύ αισιόδοξος τόσο για την συμμετοχή, όσο και για το αποτέλεσμα που θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ δηλώνοντας τα εξής: «Οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την κοινή μας πορεία, για το κοινό μας μέλλον, για την νικηφόρα πορεία της προοδευτικής παράταξης. Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, συνδιαμορφώνουμε το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot