FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Εκκένωση προς Άνω Λιόσια – Στα πρώτα σπίτια η πυρκαγιά

Ημερομηνία: 22-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, μετά την εκδήλωση μεγάλης φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας, στις 11:56 π.μ., κοντά στη Μονή Κλειστών. 

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

Η φωτιά βρίσκεται στα πρώτα σπίτια της Φυλής. Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα μέσω του «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, η φωτιά καίει δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στην Χασιά.

Μέχρι τις 13:30 μ.μ. τεράστια ήταν η ανησυχία για τις μοναχές της Μονής Κλειστών, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περικυκλώσουν το μοναστήρι. Η πυροσβεστική σε συνεργασία με την αστυνομία επιχείρησαν να ανοίξουν δρόμο για να απεγκλωβίσουν τα περίπου 50 άτομα που βρίσκονταν στη μονή. Στο σημείο βρέθηκε και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, που συνδράμει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Η κατάσταση είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ οι πυκνοί καπνοί που βρίσκονται πάνω από το μοναστήρι καθιστούν τις προσπάθειες των αρχών ιδιαίτερα δυσχερείς. 


Πηγή: protothema.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot