FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλες «καμπάνες» για καύση υπολειμμάτων!

Ημερομηνία: 02-05-2024 | Συντάκτης:

-Πρόστιμα από 1.875€ έως και 3.867 ευρώ σε Κολίρι και Βαρβάσαινα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Τσουχτερά» πρόστιμα με το… καλημέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου επιβλήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της Πυροβεστικής Υπηρεσίας Πύργου σε τρεις περιπτώσεις καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου επενέβησαν σε τρία συμβάντα, δύο στην περιοχή της Βαρβάσαινας και ένα στο Κολίρι. Στα δύο πρώτα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875 ευρώ στο καθένα για το καύση κλαδεμάτων, ενώ το τρίτο ήταν ακόμα πιο… ηχηρή «καμπάνα», καθώς επιβλήθηκε πρόστιμο 3.875 ευρώ για καύση ξερόχορτων.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τις απαγορευτικές ή/και επιτρεπόμενες υπό όρους και προϋποθέσεις, ενέργειες, δραστηριότητες και εργασίες στην ύπαιθρο,τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας,την κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς.

Γνωστοποιείται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα.

Τονίζεται ότι πλέον προβλέπονται βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα. Υπενθυμίζεται η υποχρέωση, των ιδιοκτητών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, για τον καθαρισμό και την συντήρησή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot