FOLLOW US: facebook twitter

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Μ. Κατρίνη στον Πύργο: Επιλογή ρήξης & ελπίδας

Ημερομηνία: 01-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση

«Το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι η δύναμη αλλαγής και ανατροπής»

  • «Την Κυριακή ζητώ να γίνω η δυνατή, η δική σας καθαρή επιλογή»
  • «Στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνονται εκλογές για να μην αλλάξει τίποτα, να παραμείνουμε μικροί και ακίνδυνοι. Ούτε για να αντικαταστήσουμε ένα Πρόεδρο που δεν κατάφερε να εμπνεύσει με έναν άλλο που θα έχει επιβληθεί με όρους life style, χωρίς να λέει τίποτα!»

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου – Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Την ολόθερμη στήριξή τους στον Μιχάλη Κατρίνη που διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, εξέφρασαν με την ηχηρή τους παρουσία οι προοδευτικοί πολίτες της Ηλείας, στην εντυπωσιακή και δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία του Πύργου. Μάλιστα ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος έκανε μια αρχηγική εμφάνιση τονίζοντας ότι «η πιο τίμια, η πιο καθαρή δημοσκόπηση γίνεται σήμερα εδώ με την δική σας συγκλονιστική παρουσία! Το μήνυμα σας είναι σαρωτικό!»

Ο Μιχάλης Κατρίνης απηύθυνε κάλεσμα από τον Πύργο σε όλους τους Ηλείους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να τον στηρίξουν ξανά «Σας ζητώ μια ψήφο μέσα από την καρδιά και την ψυχή σας» για να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέρχεται από την επαρχία, από την Ηλεία, από έναν μικρό νομό, με μεγάλη δημοκρατική παράδοση!

Κάνοντας μια μικρή προσωπική πολιτική αναδρομή, «γύρισε| 17 χρόνια πίσω, ήταν τότε που στάθηκε απέναντι στον Ηλειακό λαό ένα νέο παιδί που για πρώτη φορά έβαζε υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηλείας. «Και εσείς, σε αυτό το παιδί, χαρίσατε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Σήμερα, ο ίδιος αυτός άνθρωπος, ένα δικό σας παιδί, στέκεται εδώ απέναντι σας ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ζητά και πάλι τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Ζητά να του δώσετε τη δύναμη που μόνο εσείς έχετε. Σας ζητώ μια ψήφο μέσα από την καρδιά και την ψυχή σας. Ήμουν και θα παραμείνω ο Μιχάλης που ξέρετε.

Ο Μιχάλης που δίνει μάχη για τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Σας ζητώ να δώσετε δύναμη σε ένα καθαρό πρόσωπο, σε μια πεντακάθαρη πρόταση. Το Αθηνοκεντρικό Κράτος και ένα σύστημα συμφερόντων δεν ανέχονται να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ένας βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία. Δεν ανέχονται ανθρώπους που δεν τους ελέγχουν, που δεν τους κρατάνε, γι’αυτό και με αποκλείουν από εφημερίδες και κανάλια, με παρουσιάζουν χαμηλά στις δημοσκοπήσεις.

Και εμένα, το ξέρετε καλά, δεν με κρατάει κανείς. Ποτέ δεν ήμουν ο εκλεκτός εξωθεσμικών κέντρων, συστημάτων και μηχανισμών. Δεν είμαι πρίγκηπας ούτε εκλεκτός μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ό,τι έκανα μέχρι σήμερα, το έκανα με αγώνα, με συνέπεια, με αλήθεια και επαφή με τον πολίτη. Με αγώνα θα συνεχίσω. Ανυποχώρητα.»

Θέλουμε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής

Όπως επισήμανε ο κ. Κατρίνης «Με αγώνα θα ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής. Ένα ΠΑΣΟΚ που γίνεται και πάλι κόμμα εξουσίας, θέτει υψηλούς στόχους, ακριβώς όπως μας έμαθε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Με αγώνα θα ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σκηνικό με τον κ.Μητσοτάκη να μην έχει αντίπαλο. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο για να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζουμε για να υπερασπιστούμε την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ από τα εξωθεσμικά κέντρα.

Γνωρίζω ότι έχω στοχοποιηθεί από αυτά τα κέντρα. Για αυτό άλλωστε επιστρατεύτηκαν και δημοσκοπήσεις, εντός εισαγωγικών. Η υποψηφιότητα μου συγκέντρωσε 14.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Κάνω μαζικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών σε όλη τη χώρα… Είδατε στο debate, να μιλώ ξεκάθαρα, να έχω θέσεις και προτάσεις, να δίνω απαντήσεις αλλά και να στέλνω σαφή και συγκεκριμένα μηνύματα. Όλοι είδαν ποιος μπορεί να σταθεί πολιτικά, ποιος γνωρίζει τα θέματα, ποιος μιλά αυθεντικά τη γλώσσα του ΠΑΣΟΚ, ποιος σέβεται και τιμά την παράταξη. Για κάποιους, όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, τα προσπερνούν γιατί ο στόχος τους είναι να απαξιώσουν την προσπάθεια μου. Εσείς, όμως, ξέρετε την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι εδώ. Η αλήθεια είναι όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που είναι σήμερα εδώ.Την Κυριακή δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι . Θα ψηφίσουν οι δημοκρατικοί πολίτες. Την Κυριακή θα ψηφίσετε εσείς. Όλα είναι στο χέρι σας. Αρκεί να το πιστέψετε. Αρκεί να μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς.»! Παρουσιάζοντας ο κ. Κατρίνης το δικό του όραμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της χώρας τόνισε ότι «Δεν κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για να μην αλλάξει τίποτα. Και το έχω πει ξεκάθαρα. Όσοι πιστεύουν ότι πάμε καλά, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, δεν πρέπει να ψηφίσουν εμένα.

Όσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μια ‘’βελτιωμένη Νέα Δημοκρατία’’, να μη λέμε τίποτα που να θίγει τους ισχυρούς, δεν πρέπει να ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι που τα υπηρετούν όλα αυτά.»

Με αιχμές για Ανδρουλάκη και συνυποψηφίους προέδρους

Ωστόσο ο κ Κατρίνης άφησε αιχμές για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι « Όσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του κ.Μητσοτάκη, φυσικά και δεν πρέπει να ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι για αυτό το ρόλο. Εμένα θέλω να με ψηφίσουν αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Αυτοί που θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες.
Αυτοί που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει και πάλι η δύναμη αλλαγής και ανατροπής.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνονται εκλογές για να μην αλλάξει τίποτα, να παραμείνουμε μικροί και ακίνδυνοι. Ούτε για να αντικαταστήσουμε ένα Πρόεδρο που δεν κατάφερε να εμπνεύσει με έναν άλλο που θα έχει επιβληθεί με όρους life style, χωρίς να λέει τίποτα. Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, το είπα και πριν από λίγο: Η μεγάλη αλλαγή θα έρθει μόνο αν πούμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε. Όταν κάποιοι δε μιλάνε για τα καρτέλ που λεηλατούν το εισόδημα του πολίτη για να μη δυσαρεστήσουν τους λίγους και ισχυρούς, είναι δυνατό να πείσουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τον πολίτη; Είναι δυνατό να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ; Εγώ επιμένω να μιλάω για όλα αυτά.

Να μη φοβάμαι να μιλάω για οικονομικά συμφέροντα που έχουν μετατρέψει το θεμιτό κέρδος σε αισχροκέρδεια.Εγώ μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι ένα ανοιχτό κόμμα που θα παίρνει πρωτοβουλίες, ένα Κίνημα που θα αλλάξει την τύχη που μας έχουν επιβάλλει, να έχουμε δηλαδή Πρωθυπουργό Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος.»
Σας το λέω ξεκάθαρα. Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να μπορεί να κάνει ότι δεν έκανε, ό,τι δεν κατάφερε ο σημερινός Πρόεδρος. Για αυτό δεν κάνουμε εκλογές; Για αυτό δεν έχει ανοίξει αυτή η διαδικασία;

Την επόμενη μέρα, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει:
-Να ανοίξει το κόμμα,με ενεργό συμμετοχή των πολιτών, να συνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με τους παραγωγικούς φορείς, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τα κινήματα και τη νεολαία. Αυτό θέλει ατελείωτη προσπάθεια, εξωστρέφεια.
-Να ασκήσει αντιπολίτευση, να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η χώρα.
Η αντιπολίτευση ασκείται τεκμηριωμένα,σκληρά, ανυποχώρητα , με τόλμη να λες τα πράγματα με το όνομα τους.
-Να αναλάβει ανοιχτές πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Μεγάλης Παράταξης. Το 13% δεν θα γίνει 33% μόνο και μόνο επειδή κάποιος λέει ότι θα νικήσει το Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνουμε ξανά Κίνημα. Και Κίνημα δεν υπάρχει μακριά από την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα. Το Κίνημα μεγαλώνει με καθαρό λόγο, με βούληση για ρήξεις και ανατροπές, με σύμμαχο τους πολίτες. Έτσι πείθεις, έτσι μπορείς να εμπνεύσεις. Να γίνουμε αυτό που δεν υπάρχει σήμερα στη χώρα: μια πραγματική, δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα κάνει δύσκολη τη ζωή του κ.Μητσοτάκη .

Η Ηλεία στο κάδρο

Παράλληλα ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος στην περιφέρεια και την Ηλεία τόνισε ότι «Ξέρετε, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για το λόγο που κάποιοι δεν ανέχονται να διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ένας βουλευτής από την επαρχία. Τους ενοχλεί το ότι είμαι ο μόνος που μιλάει για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Προτιμούν το δικό τους μοντέλο της παρασιτικής ανάπτυξηςπου διαθέτει όλους τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους στο Αθηνοκεντρικό Κράτος και σε πέντε όλες κι όλες οικογένειες.
Αυτό το μοντέλο έχει καταδικάσει και τον τόπο μας την Ηλεία σε υποβάθμιση και σε διαρκή υποχώρηση. Για αυτό εδώ και χρόνια δεν έχουν προχωρήσει τα αναγκαία έργα υποδομής και αρδευτικών δικτύων.Για αυτό και τα σχέδια ανασυγκρότησης της Ηλείας παραμένουν στα χαρτιά.

Για αυτό και διαρκώς ακρωτηριάζουν την Ηλεία, την έχουν αποκλείσει από το χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ήρθε η ώρα , η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ να ταυτιστεί με μια αποφασιστική αλλαγή και ανατροπή. Να αντικατασταθεί το σημερινό μοντέλο της παρασιτικής ανάπτυξης για τους λίγους με την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Να μιλήσουμε για το δημογραφικό και τους νέους που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια.
Για τα χωριά που εγκαταλείπονται. Για τη γη που δεν καλλιεργείται, για τους αγρότες που οδηγούνται στο περιθώριο. Για τις περιοχές που ερημοποιούνται , για τη λειψυδρία, για τη βελτίωση των δικτύων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Για τις ποιοτικές, καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες που ζουν στην επαρχία και όχι αυτό που βιώνουμε εδώ και χρόνια στην Ηλεία.

Όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν σε ένα Νέο Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, για το οποίο μόνο εγώ μιλάω. Βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, με φορολογική ελάφρυνση και χρηματοδοτική στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων στην επαρχία. Είμαι ο μόνος που μιλάει για τη δημιουργία κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση των λογαριασμώνκαι όχι να καθορίζεται η τιμή της ενέργειας από το φυσικό αέριο, επειδή αυτό βολεύει 5 εταιρείες.

Είμαι ο μόνος που μιλάει για ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και τη διατροφική επάρκεια της χώρας για να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες. Είμαι ο μόνος που μιλάει για ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας.
Αυτή πρέπει να είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030 όπως ήταν το ΕΣΥ τη δεκαετία του 80, μια κατάκτηση που θα έχει για πάντα τις υπογραφές του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά και του Παρασκευά Αυγερινού.»

Καταλήγοντας ο Μιχάλης Κατρίνης εν μέσω θερμών χειροκροτηματων και συνθημάτων ανέφερε ότι «Την Κυριακή σας ζητώ να γίνω η δυνατή, η δική σας καθαρή επιλογή. Η επιλογή της ρήξης και της ελπίδας. Η επιλογή που ανοίγει το δρόμο σε μια Μεγάλη Παράταξη με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πάμε μαζί. Πάμε Δυνατά, όπως ξέρουμε και όπως μάθαμε. Με χαμόγελο και αισιοδοξία Με αγώνα. Ένα μήνυμα ανατροπής των σχεδίων όλων όσοι επιχειρούν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ, να απαξιώσουν τη δική μου πρόταση.

Είμαι ένας από εσάς Ένα παιδί της ελληνικής επαρχίας.
Ένα δικό σας παιδί. Γιατί όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου όλα είναι θέμα μόνιμου αγώνα. Και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξέρουμε να δίνουμε αγώνες και να κερδίζουμε.»!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot