FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαζαράκι Πηνείας – Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο πριν βραδιάσει

Ημερομηνία: 28-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μαζαράκι της Πηνείας, ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Η φωτιά ξέσπασε σε μια δύσβατη περιοχή και άρχισε να καίει εκτάσεις δασικές και αγροτικές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθιστούσαν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών μέσων. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά σήμανε συναγερμός αρχικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και εν συνεχεία σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού, και κατέφτασαν τα πρώτα πυροσβεστικά με αρκετά μεγάλο αριθμό πυροσβεστών, ενώ δόθηκε σήμα και για την υποστήριξη με εναέρια μέσα, με στόχο να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά. Επικεφαλής στο έργο του συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμενων ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.

Αργά το απόγευμα, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο πρόλαβε να κάψει περίπου 15 στρέμματα μικρών πεύκων και αγροτικής έκτασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος