FOLLOW US: facebook twitter

Φιλαρμονική Λεχαινών: Με το… δεξί στο νέο της «σπίτι»

Ημερομηνία: 14-02-2024 | Συντάκτης:

Η πρώτη εκδήλωση, κοπή πίτας και συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών στο δικό της χώρο στις αποθήκες του ΑΣΟ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το νέο της «σπίτι»  στον  υπέροχα διαμορφωμένο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών  (η ανάπλασή του έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας  και μέριμνα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης), εγκαινίασε άτυπα με την πρώτη της εκδήλωση κοπής πίτας και συναυλία, το πρωί της Κυριακής, η Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς». Παρόντες στην εκδήλωση  αρκετός κόσμος των Λεχαινών και φυσικά όλοι οι μαθητές και το Δ.Σ της Φιλαρμονικής ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμα ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος  Ανδραβίδας- Κυλλήνης  Γιάννης Λέντζας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τ.Κ Λεχαινών κ.α.

‘Όπως είναι φυσικό, η εκδήλωση έγινε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού για τον καινούργιο χώρο, ενώ ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ανδρέας Μίγκος τόνισε ότι  η ημέρα αυτή  είναι πολύ σημαντική για την Φιλαρμονική Λεχαινών αφού μέρα από 92 χρόνια λειτουργίας αποκτά μόνιμη στέγη στο κτίριο του ΑΣΟ.

«Η αίθουσα  μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης (ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λέντζα) πριν ένα χρόνο και στη συνέχεια η διαμόρφωση έγινε με εισφορές χορηγών και από το υστέρημά των κατοίκων των Λεχαινων και της περιοχής τους οποίους ευχαριστούμε για την ενίσχυση του Συλλόγου μας. Έχουμε διαμορφώσει μια αίθουσα συναυλιών για 200 περίπου θεατές και πλέον θα μπορούμε να κάνουμε συναυλίες στο χώρο μας που γίνεται μια ακόμα πηγή πολιτισμού για τα Λεχαινά και το Δήμο μας.

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στην αίθουσα, για θέρμανση, διαμόρφωση χώρων, γραφείων κλπ. όμως η αρχή έγινε και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά, δημιουργική για εμάς με πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις».

Στον σύντομο  χαιρετισμό τους τόσο ο δήμαρχος Γ. Λέντζας όσο και ο  κ. Μ. Κατρίνης τόνισαν ότι η Φιλαρμονική Λεχαινών θα έχει όποτε χρειαστεί την αμέριστη στήριξη και  βοήθειά τους, γιατί προάγει την μουσική παιδεία στον τόπο μας και παράγει πολιτισμό.

Μετά την ανταλλαγή ευχών και την κοπή της πίτας,  το κοινό απόλαυσε πολύ ωραία τραγούδια στην πρώτη συναυλία των μαθητών της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Σαλβάνου που είναι μέλος και πρώτο κόρνο της Κρατικής Ορχήστας Αθηνών, στο νέο της χώρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος