FOLLOW US: facebook twitter

Με το ΔΕΠΑΝ θα συνεργαστεί ο δήμος Ήλιδας – Στόχος η έγκαιρη υλοποίηση έργων

Ημερομηνία: 16-10-2024 | Συντάκτης:

Με στόχο την ενίσχυση της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Τεχνικής του Υπηρεσίας θα συνάψει προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – ΔΕΠΑΝ ο δήμος Ήλιδας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η σύμβαση είναι αναγκαία διότι είναι διαπιστωμένη η αδυναμία -λόγω φόρτου εργασίας- των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας  να σηκώσουν εξ ολοκλήρου το βάρος έργων και μελετών.

«Η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, απαιτεί μεγάλο όγκο ενεργειών και δημιουργεί αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις στο υφιστάμενο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, λόγω μεγάλης μείωσης του τεχνικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασιών για την έγκαιρη διεκπεραίωση των καθημερινών αρμοδιοτήτων της, αδυνατεί αφενός να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα τις διαδικασίες εκπόνησης, ελέγχου, συμπλήρωσης και προσαρμογής των μελετών, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να προωθηθούν για τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις λοιπές υπηρεσίες, ώστε να θεωρούνται ώριμες και να μπορούν να υποβληθούν για χρηματοδότηση, αφετέρου να υλοποιήσει ενταγμένα σε χρηματοδότηση έργα», τόνισε.

 Επιπλέον η ωρίμανση, διαχείριση και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων και η αντιμετώπιση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξή τους και τις διαδικασίες του Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΤΠΑ, απαιτούν συνεχή καθημερινή ενασχόληση πολλών υπαλλήλων, αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, καθώς και συνεργασία με πολλούς φορείς για τη διεκπεραίωση διοικητικών πράξεων.

«Συνεπώς προκύπτει δεδομένη επιστημονική ανεπάρκεια και υποστελέχωση του υφιστάμενου υπηρετούντος προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ως προς την επιτυχή κάλυψη των αναγκαίων επιστημονικών απαιτήσεων. Όλα αυτά ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την έγκαιρη ένταξη, την υλοποίηση και ολοκλήρωσή των έργων και την απορρόφηση των εγκεκριμένων πόρων μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια και με τον αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο τρόπο. Από τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα και τεκμηριώνεται η σκοπιμότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με εξειδίκευση και εμπειρία στην Ανάθεση, Σύναψη, Εποπτεία και Επίβλεψη Δημοσίων Μελετών και Έργων, τα οποία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε Επιχειρησιακά Προγράμματα αλλά και γενικότερα η Διοικητική Υποστήριξη σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot