FOLLOW US: facebook twitter

Με τη δύναμη της φύσης: Κρεμμύδι και σκορδέλαιο για τον πόνο των αυτιών & ανανάς για τα φλέματα 

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Image result for αφτι

Κρεμμύδι και σκορδέλαιο για τον πόνο των αυτιών

Έχετε πόνο στα αφτιά, τότε βράστε κρεμμύδια. Τα θειούχα συστατικά τους θεραπεύουν τις φλεγμονές των αφτιών, όταν χρησιμοποιούνται τοπικά. Σοτάρετε ένα κρεμμύδι σε λίγο νερό μέχρι να γίνει ημιδιάφανο. Στην συνέχεια, βάλτε το μείγμα μέσα σε μια κάλτσα ή ένα παλιό πανί και τοποθετήστε το επάνω στο αφτί, όσο είναι ακόμη ζεστό. Κάντε το και στα δύο αφτιά, ακόμη και αν πονάει μόνο το ένα.

Αν ο πόνος δεν υποχωρήσει, τότε είναι η ώρα να φτιάξετε σκορδέλαιο. Μέσα σε ¼ της κούπας ελαιόλαδο, ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 3 ή 4 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο για 20 λεπτά. Στραγγίξατε και αφήστε να κρυώσει και στην συνέχεια, στάξτε μερικές σταγόνες μέσα στο αφτί κάθε 4 ώρες, μέχρι να υποχωρήσει η φλεγμονή.

Aνανάς για τα φλέματα 

Aν το παιδί σας βασανίζεται από έναν παραγωγικό βήχα, αλλά δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τα φλέματα, δώστε του να πιει 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο, ώριμο ανανά περίπου κάθε 2 ώρες. Tο ένζυμο βρομελίνη, που περιέχει ο ανανάς, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποσυμφορητική δράση, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση τοπικών οιδημάτων, όπως, σε τούτη την περίπτωση, της αναπνευστικής οδού.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot