FOLLOW US: facebook twitter

Β. Παναγόπουλος: Με στρατηγικό σχέδιο, προγραμματικό λόγο και δημοκρατική λειτουργία

Ημερομηνία: 02-10-2023 | Συντάκτης:

Με σχέδιο, πρόγραμμα και δημοκρατική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης του Δήμου μας πάμε μπροστά, αφήνοντας στο παρελθόν μια επιζήμια τετραετία για τον Δήμο του Πύργου και τους πολίτες. Το πρόγραμμά μας, μακρόπνοο και απολύτως ρεαλιστικό, συναντά τις προκλήσεις του σήμερα και διαμορφώνει ισχυρές βάσεις για έναν Δήμο Πύργου ανθρώπινο, ανθεκτικό ,αναπτυξιακό, πλήρως λειτουργικό και βιώσιμο για τους πολίτες του. Ο «πυρήνας» μας -το πρόγραμμά μας- φέρνει σημαντικές τομές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του Δήμου Πύργου, με στοχευμένες δράσεις ευρείας κλίμακας και  μακρόχρονης ανάπτυξης αίροντας τη σημερινή εικόνα της υποβάθμισης. Εμείς «Μπορούμε» και θα φέρουμε σημαντικές τομές στη Διοίκηση του Δήμου ιδρύοντας, μεταξύ άλλων, Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για να μην χαθεί κανένας πολύτιμος πόρος και Γραφείο Συνεργασίας και Καθοδήγησης μικρών εταιρειών και επαγγελματιών για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων.

Και συνεχίζουμε!

Κάνουμε τον Δήμο μας ψηφιακό και φέρνουμε στην καθημερινή του λειτουργία τις τεχνολογίες που είναι πολύτιμες για κάθε πολίτη, για κάθε επενδυτή και ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας εκτός συνόρων.

Γινόμαστε εξωστρεφής ευρωπαϊκός Δήμος. 

Υιοθετούμε την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη εφαρμόζοντας ευρείας κλίμακας πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Εκσυγχρονίζουμε τον ηλεκτροφωτισμό και φέρνουμε την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των πολιτών, της πόλης και των κοινοτήτων. Επενδύουμε στην ενίσχυση των υποδομών μας και φέρνουμε συγκεκριμένη  ατζέντα στο τρίπτυχο Περιβάλλον- Ποιότητα Ζωής- Πράσινο.

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Μελετημένα, στοχευμένα συγκροτημένα και όχι αποσπασματικά λύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Πύργου. Με το  πρόγραμμα  μας φέρνουμε στο προσκήνιο τη χωρική οργάνωση και το παραλιακό μέτωπο θέτοντας σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης για την αποδέσμευση των τεράστιων υγιών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαθέτει ο Δήμος Πύργου και παραμένουν ακόμη και σήμερα σε «ομηρεία».  Η αποκατάσταση των προσβάσεων (αγροτικό, αστικό δίκτυο κ.α.), η διαχείριση των αποβλήτων με δημόσιο χαρακτήρα και η εισαγωγή της κυκλικής οικονομίας θα φέρουν ποιοτικότερη και ευκολότερη καθημερινότητα για τους δημότες, ενώ ο Τομέας της Καθαριότητας σχεδιάζεται εκ βάθρων προς όφελος εργαζομένων και πολιτών.

Σημαντικό κεφάλαιο στο πρόγραμμά μας καταλαμβάνουν ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, η Παιδεία ο Αθλητισμός, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Αλληλεγγύη με πλήθος εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών.  Σημαντική θέση στο στρατηγικό μας σχέδιο  κατέχει ο Τομέας της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημαντικό κεφάλαιο για τον Δήμο μας αποτελεί το λιμάνι του Κατακόλου.  Η ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας αποτελεί πρώτη στόχευση, ενώ η περαιτέρω αξιοποίησή του ως προορισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων (μετάβαση στο βουνό, φυσιολατρικά μονοπάτια, παρατηρητήριο 360ο κ.α.) για έλληνες και ξένους περιλαμβάνονται στις στοχεύσεις μας.

Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε αυτούς που διαθέτουν  σχέδιο , εμπειρία  και συνέπεια.

Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε την επιστροφή  στην σοβαρότητα.

Επιλέγουμε την παράταξη ΜΠΟΡΟΥΜΕ  με επικεφαλής τον ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΝΗ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος