FOLLOW US: facebook twitter

Με στόχο την καθιέρωση Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής

Ημερομηνία: 15-11-2023 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Παρασκευή από το Επιμελητήριο Ηλείας με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης

Εκδήλωση του Επιμελητήριου Ηλείας, με στόχο την καθιέρωση του Θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και την ανάπτυξη της Πολιτιστικής Οικονομίας στην Ηλεία, πραγματοποιείται την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών δράσεων, με πόλο έλξης τη μουσική και τις καλές πρακτικές σπουδαίων μουσικών γεγονότων για την ενδυνάμωση του τουρισμού».
Την επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης έχει το Επιμελητήριο Ηλείας ενώ συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης , ο Δημήτριος Βασιλάκης Ερευνητής, Ακαδημαϊκός, διεθνούς φήμης μουσικός της τζαζ, βραβευμένος σαξοφωνίστας, ο Χρ. Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους καθώς και το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μετά τους χαιρετισμούς θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Δημιουργική και Πολιτιστική Οικονομία” από τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και ακολούθως συναυλία με τη διεθνούς φήμης Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Στις 9 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση έργων του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού Μίκη Θεοδωράκη, από την χορωδία του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Θεόδωρου Ροδόπουλου ΠΕ79.01, σε ενορχήστρωση και συνοδεία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Στην συνέχεια, αναφορές σε καλές πρακτικές για την καθιέρωση του Θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και η Πρόσκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Μουσική από τον συνθέτη και ακαδημαϊκό ερευνητή κ. Δημήτρη Βασιλάκη και η βραδιά θα κλείσει με Ρεσιτάλ σαξοφώνου και συναυλία τζαζ από τον μουσικό με διεθνή καριέρα και βραβευμένη δισκογραφία από το BBC κ. Δημήτρη Βασιλάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot