FOLLOW US: facebook twitter

Με ρυθμό… χελώνας οι αντιρρήσεις δασικών χαρτών

Ημερομηνία: 22-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
-Έχει εξεταστεί μόλις το 20% των αιτήσεων, αναγκαία η ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών

Με ρυθμό… χελώνας προχωρά η εξέταση των αντιρρήσεων από τα δασαρχεία της Ηλείας, αφού το προσωπικό στις υπάρχουσες επιτροπές δεν επαρκεί για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, μέχρι τώρα έχει εξεταστεί μόλις το 20% των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές.

«Συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 10.400 αντιρρήσεις σε όλα τα δασαρχεία. Η κάθε επιτροπή έχει εξετάσει περίπου 600 και είμαστε κοντά στις 2.000 με 2.500. Είναι αναγκαίο να διπλασιαστούν οι επιτροπές, για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία. Το υπάρχον προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί, αλλά πρέπει να ενισχυθούμε για να αυξηθεί ο ρυθμός και να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι αιτήσεις», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Λάττας.

Την τελευταία διετία θεσπίστηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπισή του, ωστόσο το πρόβλημα αποδείχθηκε μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η επίλυσή του είναι ζωτικής σημασίας, αφού σε δύο μήνες θα ξεκινήσει η σταδιακή ανάρτηση των δασικών χαρτών του υπολοίπου 45% της χώρας, ενώ το αδιέξοδο στην υπόθεση των οικιστικών πυκνώσεων πιθανότατα θα οδηγήσει στην ίδια διαδικασία μεγάλο αριθμό πολιτών. Όπως γίνεται αντιληπτό, το σύστημα θα υπερφορτωθεί και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα. Ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από το υπουργείο πρότεινε να υποστηριχθούν οι Διευθύνσεις Δασών στο έργο τους με την πρόσληψη ειδικών με σύμβαση έργου και να δοθεί οικονομικό κίνητρο στους υπαλλήλους που συμμετέχουν στις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος