FOLLOW US: facebook twitter

Με προδιαγραφές έργου Εθνικής οδού

Ημερομηνία: 13-09-2022 | Συντάκτης:

Εντατικοί ρυθμοί εργασιών στη συνδετήρια οδό Ε.Ο Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται αυτό το διάστημα οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, ένα έργο ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πύργου και συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Με την ολοκλήρωση του (που αναμένεται στα τέλη του επόμενου μήνα) θα μπει οριστικό τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία των οδηγών και των επισκεπτών που διέρχονται οδικώς την περιοχή.

Επιτόπια επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο, παρουσία και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Τσίκα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο κατοίκους της περιοχής αλλά και διερχόμενους, είναι αυτό που συνδέει την Ε.Ο Πύργου Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου Κυπαρισσίας. Ο δρόμος αυτός είναι ουσιαστικά μέρος του εθνικού δικτύου, χρησιμοποιείται κι από μικρά αλλά και απόβαρέα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ήταν σε μια κατάστασης τελικής καταστροφής! Το έργο μελετήθηκε και δρομολογήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ακολούθως δημοπρατήθηκε, το πήρε αξιόπιστη τοπική εργολαβία και εξελίσσονται γρήγορα οι εργασίες. Σύντομα θα αποδοθεί στην κυκλοφορία. Άλλο ένα έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το οποίο ήρθε να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της δυσλειτουργίας πολλών προηγούμενων ετών».

Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι: «Όπως είχαμε δεσμευτεί,στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινούσαν εντατικά οι εργασίες για τον συγκεκριμένο δρόμο. Οι εργασίες συνολικά αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου και να παραδοθεί προς χρήση ένας δρόμος λειτουργικός, που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες οδηγούς καθημερινά. Θέλω να τονίσω-και είναι μια απάντηση σε όλους του μίζερους και άσχετους με τα δημόσια έργα που έλεγαν ότι δεν γίνεται σωστή εκτέλεση έργων μέσα στον οικιστικό ιστό-βλέπετε πώς γίνονται οι εργασίες, το βάθος των εκσκαφών κι όλα τα σχετικά, κάτι που γίνεται με προδιαγραφές δρόμων Εθνικού δικτύου. Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι όλα τα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο από τη Δημοτική Αρχή και είναι πολλά, γίνονται γρήγορα κι αποτελεσματικά. Γίνονται έργα ποιοτικά, τα οποία καθημερινά βελτιώνουν τη ζωή των συμπολιτών μας».

Η δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση των οδηγών για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες. Να ακολουθούν τη σήμανση για καλύτερη διευκόλυνσή τους. Η ταλαιπωρία θα κρατήσει για λίγο ακόμη, το έργο όμως για πάντα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος