FOLLOW US: facebook twitter

Με πόνο ψυχής το “τελευταίο αντίο” στο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:
Με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που σοκάρουν έγινε η κηδεία του το Σάββατο στην Αμαλιάδα

Στο Κοιμητήριο της Φραγκαβίλας αναπαύεται πλέον εν ειρήνη, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που κηδεύτηκε το Σάββατο το μεσημέρι στον Ιερό Ναού Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα κάτω από αυστηρότατα μέτρα προφύλαξης η θέα των οποίων πραγματικά είναι σοκαριστική.

Με πόνο ψυχής το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη μέσα σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα,  είπαν  τα παιδιά του και ελάχιστοι συγγενείς, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όπως επιβάλλουν τα μέτρα ασφαλείας για τα θύματα του κορονοϊου, όλοι φορώντας μάσκες,  χωρίς να μπορούν καν να βρεθούν δίπλα στο φέρετρο, ούτε για τον τελευταίο ασπασμό.

Νοερά όμως  με την σκέψη τους και πόνο ψυχής κοντά του ήταν εκατοντάδες συμπολίτες του από την Ηλεία και την γενέτειρά του την Κρήτη που αναγκάστηκαν να τον αποχαιρετίσουν από μακριά. Μέσα στην εκκλησία ήταν μόνο ο ιερέας, ο παπα- Αλέξιος Αναγνωστόπουλος και έξω από μακριά υποδέχθηκαν το φέρετρο λίγοι καρδιακοί του φίλοι και γείτονες φορώντας μάσκες και γάντια μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Ράλλης.

Αρκετά ήταν και τα στεφάνια έξω από τον Ιερό Ναό από την γυναίκα του – που δεν μπόρεσε να είναι εκεί στο πλάι του αφού και η ίδιο έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, από τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο, από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Γ. Γεννηματά κ.α

Η σωρός του άτυχου Μανώλη, έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έξω από τον ιερό ναό, μόλις 2 λεπτά πριν αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Το προσωπικό του γραφείου τελετών, φορούσε ολόσωμες προστατευτικές στολές, με ειδικές μάσκες που κάλυπταν όλο το προσωπο και γάντια, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία για την τήρηση όλων των κανόνων για πιθανή μετάδοση του ιού. Η τελετή ολοκληρώθηκε το πολύ σε 15 λεπτά και οι άνθρωποι του γραφείου κηδειών με γρήγορες κινήσεις, απολυμαίνοντας πριν και μετά την νεκροφόρα, παρέλαβαν την σορό και την μετέφεραν στο κοιμητήριο της Φραγκαβίλας όπου ακολούθησαν και οι λίγοι συγγενείς για την ταφή, για την τελευταία πράξη της τραγωδίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος