FOLLOW US: facebook twitter

Με μόνιμο τόπο κατοικίας εκεί που στήνεται ο πάγκος, οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Με τη δέσμευση ότι, μέχρι τη λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθουν στην περιφέρεια του μόνιμου τόπου κατοικίας τους αλλά θα μένουν μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσουν ότι θέλουν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους θα μπορούν πλέον οι παραγωγοί από άλλες περιφέρειες να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τον τρόπο που θα συμμετέχουν οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση μετακίνησης παραγωγών που εκθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές.

Εντός τριών ημερών από τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης,  θα πρέπει κάθε παραγωγός-πωλητής ή ο αναπληρωτής του, με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας στην περιοχή που θέλει να δραστηριοποιείται με τη δέσμευση ότι, μέχρι τη λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθει στην περιφέρειά του αλλά θα μένει μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσει και θα εμπορεύεται τα προϊόντα που θα στέλνουν από τον τόπο παραγωγής στον ίδιο ή τον αναπληρωτή του. Την υπεύθυνη δήλωση θα την φέρει πάντα μαζί του.

Φυσικά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών εξακολουθεί να διέπεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κείμενη νομοθεσία με σκοπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας έως και την Πέμπτη, ‪30 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος