FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηλεία – Την Κυριακή η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Ημερομηνία: 26-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9705″ img_size=”full”][vc_column_text]Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Ηλεία με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την Κυριακή με την επίσημη δοξολογία και τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την Κυβέρνηση, θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος που θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού στον Πύργο.

Την περιφέρεια θα εκπροσωπήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στον Πύργο,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος στη Ζαχάρω, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Παναγιώτης Μπράμος στην Αμαλιάδα, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς στην Αρχαία Ολυμπία και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς στα Λεχαινά, Λάμπης Αριστειδόπουλος στο Βούναργο-Πύργο, Γιάννης Αρβανιτάκης στη Βάρδα και Εύη Βεργοπούλου στα Κρέστενα.

Στον Πύργο, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία ενώ στις 11 το πρωί μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο Ηρώων.

Ανήμερα του εορτασμού, την Κυριακή, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και στις 8 θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Ηρώων με τη τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων». Ακολούθως το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού (τέλος προσέλευσης επισήμων 09.59 π.μ). Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει ομιλία εντός του Ιερού Ναού.

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.

11.30 π.μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην οδό Μανωλοπούλου των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, λαογραφικών ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

17.30: Υποστολή σημαίας.

19.00: Ο Λαογραφικός όμιλος «Ηλείων Παράδοσις» και ο Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Ηλείας θα πραγματοποιήσουν τιμητική και χορευτική εκδήλωση προς τιμήν των «αφανών Ηρώων του Έπους 1940-41», στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.  

Στο Δήμο Ήλιδας

Στην Αμαλιάδα, σήμερα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία ενώ τις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές παιδικών σταθμών του δήμου αλλά και μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας.

Την Κυριακή, θα τελεστεί δοξολογία στις 10.30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και στις 10.45 επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η ασκούμενη δικηγόρος Αναστασία Λαμπροπούλου. Στις 11.00πμ θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).
Χρέη εκφωνήτριας αναλαμβάνει η κα Ιωάννα Σκουτέρη ενώ καθήκοντα τελετάρχη ο Γιώργος Καλλιμάνης.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας Σκιλλούντος.

Στην Κρέστενα, στις 10.15 το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσης της Θεοτόκου ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την  Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου  Κρεστένων κα Αναστασία Μαστοροπούλου.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

Στα Μακρίσια, η δοξολογία θα τελεστεί στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Νίτσα Γιαβή. Στις 10 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο. Στο Καλλίκωμο η δοξολογία θα τελεστεί στις 9.30 το πρωί, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Ειρήνη Δόξα Λαμπρινοπούλου. Στις  10 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και ακολούθως η παρέλαση των μαθητών.

Στην Ανδρίτσαινα, στις 10 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Χρήστος Ζαφειρόπουλος. Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο και μετά παραδοσιακοί χοροί.

Στην Καλλιθέα, στις 10 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Φώτης Γρηγορόπουλος. Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και ακολούθως η παρέλαση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot