FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα η επέτειος του «ΟΧΙ»: Οι εκδηλώσεις στην Ηλεία-Στον Πύργο ο υφ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης

Ημερομηνία: 25-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74358″ img_size=”full”][vc_column_text]Με λαμπρότητα θα εορταστεί σε όλη την Ηλεία, η επέτειος του ΟΧΙ με παρελάσεις,, ομιλίες και εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι ήρωες του 1940.

Στον Πύργο

Ανήμερα του εορτασμού, Δευτέρα 28η Οκτωβρίου στον Πύργο,  θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940 και μετά ο Δήμαρχος Πύργου θα παραθέσει δεξίωση στο Λάτσειο προς τις αρχές.

Στις 11.30 το πρωί, θα ακολουθήσει στην οδό Μανωλοπούλου η καθιερωμένη παρέλαση. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ την Περιφέρεια θα εκπροσωπήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

Στο δήμο Ήλιδας

Ομιλίες από εκπαιδευτικούς και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ο Γυμνασίου Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ανήμερα του εορτασμού, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δικηγόρος κ. Πέτρος Κιούνις. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί με παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα πραγματοποιηθούν σχολικές γιορτές με ομιλίες, ποιήματα και τραγούδια.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρχαία Ολυμπίας θα τελεστεί επίσημη δοξολογία ενώ των πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνα Δημούδη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια, στις 11, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο.

Μετά το πέρας της παρέλασης, μαθητές θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στο χώρο του παλιού Δημαρχείου ενώ στις 12.30 ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας θα δεξιωθεί πολίτες και αρχές στο Δημαρχείο.  Ανάλογοι εορτασμοί θα γίνουν ακόμα στην Λαμπεία, το Πανόπουλο και στο Λάλα.

Δήμος Πηνειού

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πηνειού, όπου σήμερα θα γίνουν ομιλίες εκπαιδευτικών και απαγγελίες ποιημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Ανήμερα του εορτασμού, τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, στις 9.50 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο φιλόλογος και ιστορικός του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ηρώων και στις 11.25 θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Στο Βαρθολομιό, η επίσημη δοξολογία θα ξεκινήσει στις 10.40 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Μαρία Θανοπούλου. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει η  μαθητική παρέλαση.

Στο Τραγανό, η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αντώνης Τσάκωνας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και παρέλαση των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιδευσης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot