FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα τίμησε ο Πύργος το «ΟΧΙ»

Ημερομηνία: 30-10-2023 | Συντάκτης:

Με την παρουσία πλήθους πολιτών ολοκληρώθηκε προχθές η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Με αυξημένη συμμετοχή και με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε προχθές στον Πύργο η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπό την παρουσία πλήθους πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια στην οδό Μανωλοπούλου.

Δεκάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι, έσπευσαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και τους συγγενείς να παρελαύνουν, τιμώντας με λαμπρότητα την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» και το Έπος του ΄40.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:30π.μ., παρουσία των τοπικών αρχόντων και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, γενικού γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών & Κρατικής Αρωγής, Πέτρου Καμπούρη, και άπαντες χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων όλων των βαθμίδων, τους παιδικούς σταθμούς, τους λαογραφικούς συλλόγους, τους προσκόπους, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα αγήματα από την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου και την 117 ΠΜ Ανδραβίδας, την Ελληνική Αστυνομία με δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Τροχαίας Πύργου, αλλά και την Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου το 1940.

Κατά την παρουσία του στον Πύργο, ο κ  Πέτρος Καμπούρης δήλωσε

Χαίρομαι που είμαι στον Πύργο, έχω ξανάρθει πριν από 15 χρόνια ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Χρόνια πολλά για την ημέρα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Εύχομαι πάντοτε να θυμόμαστε αυτούς που πολέμησαν το 40 για να είμαστε εμείς εδώ σήμερα και να κάνουμε παρελάσεις.

Βασίλης Γιαννόπουλος, «Τιμούμε το ΟΧΙ στον φασισμό και στον επεκτατισμό»

Τιμούμε το ηχηρό «ΌΧΙ» των Ελλήνων, απέναντι στον φασισμό και στον επεκτατισμό. Οφείλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις Αρχές, τις Αξίες και τα υψηλά Ιδανικά των προγόνων μας, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Εθνική μας συνείδηση

Aνδρ. Νικολακόπουλος: Ορόσημο ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας η 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου, 83 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Αντλούμε διδάγματα από τα παραδείγματα της γενναιότητας, της ομόνοιας και της ομοψυχίας των προγόνων μας, για την ελευθερία της πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, την χώρα μας που δεν διχάζει αλλά ενώνει, την χώρα που ξέρει να λέει τα μεγάλα ‘ΟΧΙ’ και κάνει όλους να υποκλίνονται στο μεγαλείο των ανθρώπων της. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα.

Δ. Αυγερινοπούλου: «Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ενότητας»

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί, πάνω από όλα, ημέρα θύμησης της σημαντικότερης στιγμής της νεότερης Ελλάδος και της μεγάλης συνεισφοράς του Ελληνικού λαού στην νίκη της δημοκρατίας. Πρόκειται για μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ενότητας. Ο ηρωισμός των Ελλήνων, εκφραζόμενος μέσα από την καθολική άρνηση στην υποταγή, στο «Όχι» προς τους κατακτητές, μας διδάσκει ακόμα και σήμερα και επιβεβαιώνει ότι όταν ο Ελληνικός Λαός είναι ενωμένος, μπορεί να ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις και όλα τα εμπόδια. Τιμούμε όλους όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους υπέρ του ύψιστου ιδανικού της πατρίδας και εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις για την αρμονική ζωή που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Δ. Καλαματιανός: «Τιμή και περηφάνια για τους αγώνες των προγόνων μας»

Νιώθουμε τιμή και περηφάνια για τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Λίγοι απέναντι στους πολλούς και ισχυρούς, στάθηκαν όρθιοι με θάρρος, αποφασιστικότητα και πίστη απέναντι στον απάνθρωπο φασισμό και ναζισμό. Και νίκησαν!!! Αρχικά στα βουνά της Ηπείρου και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα με την Εθνική Αντίσταση. Το παράδειγμά τους είναι φωτεινός φάρος και οδoδείκτης για όλους μας Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στου Έλληνες!

M. Κατρίνης: «Η εθνική ενότητα είναι το πιο ισχυρό όπλο μας»

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Αποτελεί την επιβεβαίωση της δύναμης ενός λαού που είναι αποφασισμένος να πολεμήσει για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, από την οποία,, όμως οφείλουμε να αντλούμε διδάγματα. Το πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου έγινε ποτάμι και σάρωσε τους εισβολείς. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που όλα αυτά τα έκαναν πράξη πριν από 63 χρόνια. Έδωσαν την ψυχή τους και κάποιοι από αυτούς έδωσαν και τη ζωή τους. Να θυμόμαστε ότι τις περισσότερες φορές η ιστορία γράφεται με τα μεγάλα ΟΧΙ.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot