FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα οι παρελάσεις σε Λεχαινά, Βάρδα και Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 30-10-2023 | Συντάκτης:

Γιόρτασαν το ΟΧΙ στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα εροτάστηκε και φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης με επίκεντρο τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του δήμου, στα  Λεχαινά, τη Βάρδα και την Ανδραβίδα. Την Παρασκευή το πρωί προήγηθηκαν εκδηλώσεις σε ολα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία ηρώνων, ενώ ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στις 10 το πρωί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό  Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχαινών όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Λεχαινών Αθανάσιος Μπουζινέκης και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στην συνέχεια η Φιλαρμονική Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ έδωσε τον τόνο της παρέλασης, όπου μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και πλήθος κόσμου.

Στην Ανδραβίδα, η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Λυκείου Ανδραβίδας κ. Μαρία Διαματοπούλου. Ακαολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και αμέσως μετά η παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τμημάτων του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και τμημάτων του Συλλόγου «Μοριάς».

Στη Βάρδα η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια Λυκείου κ. Δέσποινα  Σικελιανού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια οι μαθητές των σχολείων παρέλασαν με χάρη και χαμόγελα στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου παρουσία γονιών και κατίκων της Βάρδας. Τις εροσταστικές εκδηλώσεις στις δημοτικές ενότητες, παρακολούθησαν ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος