FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου σε Αμαλιάδα και Αυγείο

Ημερομηνία: 06-05-2024 | Συντάκτης:

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών, τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Αμαλιάδα.

Οι πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος Β’, με τη συμμετοχή ιερέων της Αμαλιάδας, παρουσία της τοπικής αρχής.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, κατά την έξοδο της ιερής εικόνας από το ναό, και ακολούθησε η λιτανεία σε δρόμους πέριξ της πλατείας Καλίτσα, με τους πιστούς να ραίνουν με ροδοπέταλα και να προσκυνούν την εικόνα.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι βουλευτές, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια, Έλενα Κουντουρά, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρινίκη Θεοδώρου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και στην Τοπική Κοινότητα του Αυγείου, όπου η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμήθηκε στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού.

Οι πιστοί τήρησαν ευλαβικά τα έθιμα που συνοδεύουν τον εορτασμό, προσφέροντας τις παραδοσιακές κουλούρες, ενώ κατά τη λιτανεία την ιερή εικόνα του Αγίου συνόδευσαν καβαλάρηδες τιμώντας τον Άγιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος