FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός του Πολιούχου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 19-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Παρουσία πλήθος κόσμου, σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας  και  των τοπικών αρχών

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε χθες ο προστάτης της Αμαλιάδας, Αγιος Αθανάσιος. Οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου ξεκίνησαν το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των Αρχιερέων Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομου, Γόρτυνος κ.κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου και του ΣεβασμιοτάτουΜητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’.

H συμμετοχή του κόσμου στους εορτασμούς του πολιούχου της Αμαλιάδας ήταν πολύ μεγάλη, καθώς εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν  από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό και προσκυνούσαν την ιερή εικόνα του Αγίου Αθανασίου.   Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, αλλά  και όλοι οι φορείς και οι αρχές του τόπου, μεταξύ αυτών οι βουλευτές Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός, Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσηςκαι Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, οι Δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο πρώην  Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, η αν. Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, υποψήφιοι Βουλευτές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κ.α.

Με το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης, με διαδρομή από τις οδούς Διαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας- Καποδιστρίου με κατάληξη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.Στη συνέχεια η δημοτική αρχή Ήλιδας δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους σε καφέ στον πεζόδρομο ενώ στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ι.Μ. Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Φωτο Kristo Defrim Hasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος