FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα η παρέλαση για την Επέτειο του «ΟΧΙ» σε Γαστούνη-Βαρθολομιό και Τραγανό

Ημερομηνία: 29-10-2023 | Συντάκτης:

Με λαμπρότητα και υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Πηνειού.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε και θαύμασε την μαθητιώσα νεολαία,  και τους συλλόγους που με υπερηφάνεια και κρατώντας ψηλά την Γαλανόλευκη, παρέλασαν στη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και το Τραγανό. Της παρελάσεως προηγήθηκε Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία Ηρώων και καταθέσεις στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν στην Γαστούνη η φιλόλογος κ. Χαρά Κλάδη, στο Βαρθολομιό η κ. Γεωργία Γκινάλα – Τακουμάκη και στο Τραγανό  η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας κ. Γεωργία Μπίκου.

Σε μήνυμά του για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων: “«ΟΧΙ» στον εχθρό της Ειρήνης που είναι ο εγωκεντρισμός, με τις ποικίλες μορφές του, την αλαζονεία, την εγωπάθεια, την μεγαλομανία. Αυτός κατατρώει τον ανθρωπισμό , υποδαυλίζει μικρές και μεγάλες αιματηρές συγκρούσεις, με θύματα και αθώες παιδικές ψυχές!

Ας στείλουμε, σήμερα ένα αντιπολεμικό μήνυμα, αντάξιο της εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης που νιώθουμε όλοι μπροστά στον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των προγόνων μας! Το ΟΧΙ του ‘40 να αποτελεί διαχρονικά εθνικό μας «ΝΑΙ»  στην Ειρήνη και  την Ανθρωπιά!».

Βαρθολομιό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot