FOLLOW US: facebook twitter

Με κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ επιστρέφει στο σανίδι η Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος»

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”151287″ img_size=”full”][vc_column_text]«Η μακαρίτισσα η μητέρα της κυρίας»


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα θεατρικά δρώμενα λόγω κορονοϊού, η Ομάδα Τέχνης «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ», επανέρχεται δριμύτερη και προετοιμάζεται για την νέα της θεατρική παράσταση που μάλιστα θα είναι κωμωδία.

Στο τιμόνι της Ομάδας για μια ακόμα φορά, ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος που την φετινή θεατρική σεζόν σκηνοθετεί το έργο του Ζωρζ Φευντώ «Η μακαρίτισσα μητέρα της κυρίας», σε μετάφραση Σταμάτη Μπαμπούλα.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν, η Θ.Ο του Δούρειου Ίππου, επέλεξε για φέτος έναν ολιγομελή θίασο με τέσσερα άτομα μόνο επί σκηνής, ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που ωστόσο λόγω της πολύχρονης εμπειρίας της θεωρείται σίγουρο ότι στο τέλος θα μας δώσει ξανά ένα μικρό αριστούργημα! Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς και η θεατρική παράσταση αναμένεται να ανέβει στον Απόλλωνα το Φεβρουάριο του 2022.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο « Η μακαρίτισσα μητέρα της κυρίας», έχει γραφτεί από τον Ζωρζ Φεϋντώ το 1908, που θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος μάστορας της γαλλικής φάρσας.

Ξεκινάει με την κωμωδία της κρεβατομουρμούρας, για την βραδινή έξοδο του συζύγου… Μια «φαρσική χιονοστιβάδα» αρχίζει, και προκαλεί αβίαστα το γέλιο… Η καταιγίδα περνά- ή έτσι νομίζουμε- αλλά ένα κουδούνι έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω… Ο αγγελιοφόρος μεταφέρει μια τρομερή είδηση: η μητέρα της κυρίας είναι νεκρή… Ο Φεϋντώ μας δίνει ένα δείγμα της εξαιρετικής του μαστοριάς, να πακετάρει με χρυσόχαρτο σκέτο αέρα. Μια γιορτινή σχέση σκηνής και πλατείας που συντηρεί στο βάθος της τα δεδομένα της παμπάλαιης λαϊκής κωμωδίας…

Ο Φεντώ κρατάει τις αποστάσεις του από το βωντβίλ για να συνθέσει συζυγικές φάρσες, όπου το κωμικό είναι ανελέητο και σπαραξικάρδιο. Με μια πιο βαθιά σπουδή των χαρακτήρων, καυτηριάζει κυρίως τη μετριότητα της αστικής τάξης του 19ου αιώνα την οποία γελοιοποιεί ενώ δεν αποκλείει και κάποια αλήθεια…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia