FOLLOW US: facebook twitter

Με κενά και άλυτα προβλήματα τα σχολεία δυο μήνες μετά την έναρξη τους

Ημερομηνία: 02-11-2023 | Συντάκτης:

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Παράσταση διαμαρτυρίας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης, όπως οι ελλείψεις στα σχολεία, τα κενά και οι διαθέσεις εκπαιδευτικών, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων κ.α.

Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ηλείας έθεσαν όλα τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου στον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέλλα Αναστασίου επισήμανε ότι για ακόμα μια φορά και ενώ έχει μπει ο Νοέμβρης και μετά από τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, τα σχολεία υπολειτουργούν με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής. «Πάγιο αίτημα μας είναι να γίνονται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην παρούσα φάση να καλυφθούν όλα τα κενά καθώς δεν υπάρχει σχολείο σε όλη την Ηλεία χωρίς, 1,2,3 και παραπάνω κενές ώρες».

Η κ. Αναστασίου έθεσε και το ζήτημα με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών τονίζοντας πως οι αναπληρωτές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε δυο, τρία ακόμα και τέσσερα σχολεία με ότι αυτό συνεπάγεται, υποστηρίζοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις παρότι το ΠΥΣΔΕ είχε προχωρήσει στις τοποθετήσεις στα σχολεία, έγιναν αλλαγές ανατρέποντας όλο τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα απαίτησαν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (50 στην Ηλεία), σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα καθώς έχει παρέλθει η διετία ενώ έθεσαν και το ζήτημα των σχολικών κτιρίων και της καθαριότητας τονίζοντας πως έχουν στείλει σχετικά αιτήματα στους Δήμους και αναμένουν απάντηση για το τι θα γίνει στο θέμα των προσεισμικών ελέγχων, πυρασφάλειας αλλά και καθαριότητας.

Ακολούθως η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ελισάβετ Μπίσσα, επισήμανε ότι δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία είτε αφορούν αναπληρωτές που δεν υπάρχουν, είτε διαθέσεις οι οποίες γίνονται τελευταία στιγμή, είτε σχολικά κτίρια που δεν έχουν ελεγχθεί, είτε αφορούν τα μισθολογικά , είτε τις συγχωνεύσεις τμημάτων, παραμένουν άλυτα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ζήτημα μονιμοποίησης των νεοδιόριστων και το συνέδεσε με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση, τονίζοντας ότι «έχει απώτερο στόχο την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών και τη δημιουργία ενός σχολείου εξετασειοκεντρικό, ελεγχόμενο κεντρικά που θα επιβάλει πρόγραμμα σπουδών, ιδεολογίες και ότι άλλο επιθυμεί, ελαστικές σχέσεις εργασίας, άρση μονιμότητας, αλλαγή δηλαδή στο DNA του δημοσίου σχολείου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot