FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας Αναβίωσαν μεσαιωνικά δρώμενα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας

Ημερομηνία: 10-07-2023 | Συντάκτης:

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Tο πρώτο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στο οποίο αναβίωσαν μεσαιωνικά δρώμενα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Ανδραβίδας δίπλα από τον ναό της Αγίας Σοφίας.


Την οργάνωση του Φεστιβάλ είχε αναλάβει  τοπική ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, επιστημόνων και εθελοντών βασισμένη σε μια ιδέα του καταγόμενου από την Ανδραβίδα, διδάκτορα πολιτικής επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιοκτήτη των εκδόσεων Κλέος, Σταμάτη Μαμούτου.

Η εκδήλωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας με τίτλο “Η ιστορική πορεία της Ανδραβίδας και της ευρύτερης περιοχής κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους και η ιστορία του ναού της Αγίας Σοφίας” περιλάμβανε συναυλία μεσαιωνικής παραδοσιακής μουσικής, διαλέξεις για την μεσαιωνική ιστορία του τόπου, αναβιώσεις μεσαιωνικών δρώμενων, επίδειξη μεσαιωνικής σπαθασκίας από μια ομάδα ειδικευμένη σε εκδηλώσεις μεσαιωνικών φεστιβάλ της Ελλάδος και του εξωτερικού, μουσικές αφηγήσεις και επίδειξη μεσαιωνικών χορών. Τη θεσμική αιγίδα της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας “Η Αγία Σοφία”, ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Ανδραβίδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού 2023 ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας.

Στο ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ συμμετείχε η ομάδα αναβίωσης μεσαιωνικών δρώμενων Griffin, το μουσικό σχήμα Belo Tanos που παρουσίασε τραγούδια της κελτικής, της ευρύτερης ευρωπαϊκής μεσαιωνικής και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και συνόδευσε μουσικά το τελετουργικό έναρξης και λήξης της εκδήλωσης, οι Sòlastas που έπαιξαν Κέλτικη και Σκανδιναβική παραδοσιακή μουσική, αλλά και world music.

Η Εύα Παναγιωτοπούλου παρουσίασε μια μουσική αφήγηση βασισμένη στους λαϊκούς θρύλους της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών ενώ η ομάδα Dancera παρουσίασε μεσαιωνικούς χορούς.

Ανάμεσα στους εκθέτες του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας, ήταν και ο σύλλογος φίλων του παλιού επιτραπέζιου παιχνιδιού «Κάστρα και Πολιορκητές» που μάγεψε τους πιτσιρικάδες της δεκαετίας του ’80.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot