FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η ημερίδα για την αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής βίας

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:

Παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα της σημαντικής ημερίδας με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής βίας” που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με την Ομάδα Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν τα μέλη της Επιτροπής Πρόληψης για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, όπως αυτή ορίστηκε αμέσως μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και αποτελείται από τη Σχολική Σύμβουλο Μαρία Μπίρμπα, την Ψυχολόγο Αικατερίνη Ψάρρη και την Κοινωνική Λειτουργό Θεοδώρα Σορβατζιώτη, υπό την προεδρία του Διευθυντή της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Ζέρβα και τη συμμετοχή της αναπληρώτριάς του Πολυξένης Κοτρέτσου.

Στην διάρκεια της, προβλήθηκαν βίντεο στα οποία γίνονταν κατανοητές οι διαφορές ενός απλού επεισοδίου μεταξύ μαθητών από ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού και μάλιστα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα σχολεία του Νομού ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά.

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης επισήμανε μεταξύ άλλων πως εξετάζουν άμεσα και μεθοδικά τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στην πρόληψη των φαινομένων βίας γενικότερα, ώστε να ρίξουν το «σπόρο» που θα καρποφορήσει, προκειμένου τα παιδιά να μπούνε υγιώς στην κοινωνία μετά το σχολείο. “Προφυλάσσουμε τα ίδια και τους γονείς διότι έχει ενεργοποιηθεί από πολλούς δικαστές ο νόμος περί σύλληψης των γονέων σε περιστατικά βίας. Έτσι διαφυλάττουμε το παρόν και το μέλλον των μαθητών μας» είπε, ενώ μιλώντας για τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού που παρατηρούνται στο Νομό σημείωσε:

“Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Δυστυχώς ό,τι βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και την κοινωνία έχει υπεισέρθει και στα σχολεία μας. Και στην Ελλάδα, αλλά και την Ηλεία το ίδιο αντιμετωπίζουμε. Κάποια περιστατικά βγαίνουν στην επιφάνεια, κάποια όχι. Εμείς τα πολεμάμε όλα και προσπαθούμε να δράσουμε άμεσα. Ότι ώρα και αν πληροφορηθώ κάτι, πριν την επόμενη ημέρα έχουμε την αντίδραση που οφείλει η εκπαιδευτική κοινότητα και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας. Είναι φαινόμενο που δυστυχώς συμβαίνει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος