FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Άγιο Νεκτάριο

Ημερομηνία: 19-06-2024 | Συντάκτης:

-Από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου και την Ι. Μητρόπολη Ηλείας και το Δήμο Πύργου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης και σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου οργάνωσαν εκδήλωση για τον άγιο Νεκτάριο.

Η εκδήλωση άρχισε με νεανική χορωδία που έψαλλε βυζαντινούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Το βιογραφικό του Μητροπολίτη Μάνης διάβασε ο κ. Ζώης Υφαντής, μέλος του ΕΣ της Βιβλιοθήκης.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος με γλαφυρότητα και ζωντάνια καθήλωσε το κοινό, αναφέροντας άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της ζωής του αγίου, προβάλλοντας παράλληλα εικόνες.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη Μάνης.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΕΣ προσέφεραν στο Μητροπολίτη αναμνηστικά δώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Εφημέριοι Ιερών Ναών, ο Πρόεδρος ΔΣ Δημήτριος Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Θεοδώρου, Θεόδωρος Κόρδας, Γεώργιος Κάρδαρης, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Συνταγματάρχης Βασίλειος Ψαρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Λοχαγός ε.α. Αθανάσιος Τσιγκρέλης, ο Γραμματέας της Ε.Α.Α.Α. Σμήναρχος ε.α. Χρήστος Παρασκευόπουλος, τα Μέλη του Ε.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου Δημήτριος Κρανίτης και Ζώης Υφαντής, ο Πρόεδρος της ΠΕΘ Ηλείας Παύλος Παγκράτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου θαλασσίων δραστηριοτήτων “Οι λάτρεις της θάλασσας Σάκης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της φιλαρμονικής Αθανάσιος Δασκόπουλος.

Ευχαριστούμε πολύ τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου π. Νικόλαο Κατσηδήμα για την σημαντική βοήθεια του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot