FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία έγινε στην Κρέστενα η εκδήλωση  και ο «ροζ» περίπατος για την  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ημερομηνία: 25-10-2024 | Συντάκτης:

«Η έγκαιρη πρόληψη & ενημέρωση σώζουν ζωές»

  • Το χαιρετισμό του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετέφερε η Αντιδήμαρχος Αθανασία Κουσκουρή
  • Ομιλίες έγιναν από τη αν. Διοικήτρια Ν.Μ. Κρεστένων και από υπεύθυνη του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδας

Με βασικό σύνθημα  “η έγκαιρη πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές”, έγινε με επιτυχία  το μεσημέρι  της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κρεστένων, η εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25/10), με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού γυναικών αλλά και κατοίκων από την περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Τη συμβολική ενημερωτική εκδήλωση που εντάσσεται στην  Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, διοργάνωσε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας.

Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή, μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, λέγοντας πως βρίσκεται πάντα δυνατά και ενεργά δίπλα σε ότι έχει να κάνει με την πρόληψη της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενη  στον καρκίνο του μαστού η κ. Κουσκουρή υπογράμμισε πως «είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται και στη χώρα μας έχουμε περίπου 7.000 νέα περιστατικά το χρόνο. Αυτό καταδεικνύει την τεράστια σημασία της πρόληψης, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πραγματικά και ουσιαστικά σώζουν ζωές. Ο Δήμαρχος , η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι πάντα δίπλα με προσήλωση στις  γυναίκες, ώστε  να προσέρχονται και να απευθύνονται στους ειδικούς γιατί πάντοτε υπάρχει λύση. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

«Αφορά  όλες τις γυναίκες»

Από την πλευρά της η αναπλ. Διοικήτρια της  Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου τόνισε ότι η  25η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες,  αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια του καρκίνου του μαστού,  που η αντιμετώπιση της ασθένειας είναι συνδεδεμένη με  τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

«Στη νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων μέσω του προγράμματος  Φώφη Γεννηματά και σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Πάτρας,  έχουν εξεταστεί δωρεάν με κλινική εξέταση πάνω από 150 γυναίκες, ενώ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας έχουν συμμετάσχει στη λήψη ΠΑΠ τεστ πάνω από 500 γυναίκες. Η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού στη Ν.Μ. Κρεστένων είναι στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε ως διοίκηση,  από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα» ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, η  οποία ευχαρίστησε το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και προσωπικά την κ. Κουσκουρή,  για την συμβολή της στην προσπάθεια  όχι μόνο σαν αντιδήμαρχος αλλά και σαν γυναίκα.

Επίσης η Διοικήτρια του Γ.Ν. Κρεστένων αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, με την αποστολή  παραπεμπτικών  για γυναικολογική εξέταση, καθώς και στον καρκίνο του παχέος εντέρου για τους άντρες και τις γυναίκες,  που  έχει να κάνει με ένα απλό τεστ, όπως είναι αυτό για τον κόβιντ.

Τέλος  η κ. Ελένη Φωτεινόπουλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας δήλωσε ότι «υπάρχει σταθερή παρουσία στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε εβδομαδιαία βάση, όπου  η  άριστη συνεργασία μας με τη διοίκηση του  Νοσοκομείου και το προσωπικό, κάνουν το έργο μας πολύ πιο εύκολο. Επίσης όποτε απαιτηθεί  πάντα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι στο πλάι μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Σπ. Πολίτης, η αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου κ. Σοφία Πανταζοπούλου-Μπαλιούκου, δημοτικοί σύμβουλοι, αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και πλήθος γυναικών. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Γιάννα Καλογεροπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot