FOLLOW US: facebook twitter

Με… δειλά χαμόγελα η πρώτη μέρα στην εστίαση

Ημερομηνία: 26-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Συγκρατημένοι λόγω των περιοριστικών μέτρων οι επαγγελματίες

Συγκρατημένοι είναι ο ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης στον Πύργο, μετά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας, καθώς οι πολίτες βγήκαν για τον πρώτο τους καφέ, ωστόσο οι οικονομικές απώλειες της σχεδόν τρίμηνης καραντίνας σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα, δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα.

Ο ιδιοκτήτης του «Τhe Μonk», Σάκης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το σημαντικότερο είναι να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών για να επανέλθει η κανονικότητα.

«Σήμερα γυρίσαμε στην καθημερινότητά μας. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει βγει και βγαίνει ακόμα περισσότερο, πιστεύω να συνεχίσει έτσι η κατάσταση να  ωφεληθούμε όλοι μαζί και κυρίως να βελτιωθεί η ψυχολογία του κόσμου, δεν είναι μόνο το οικονομικό. Ο κόσμος ξεκίνησε σταδιακά να βγαίνει, έκαναν τη βόλτα τους στα μαγαζιά και στη συνέχεια απόλαυσαν τον καφέ τους που τους έλειψε τόσο καιρό. Εννοείται ότι τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με τις αποστάσεις και με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα. Ευελπιστούμε μελλοντικά να αρθούν κι αυτά. Οι περιορισμοί μας δυσκολεύουν οικονομικά, διότι ήμασταν 2,5 μήνες κλειστοί και θέλουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε σωστοί. Είναι πολλά τα έξοδα», τόνισε.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος από το Duomo, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα σχηματίσει καλύτερη εικόνα, εκφράζοντας την ελπίδα να μη χρειαστεί να τηρηθούν για πολύ καιρό τα περιοριστικά μέτρα.

«Σιγά σιγά ξεκινήσαμε έπειτα από 2,5 μήνες. Ο κόσμος μετά τις 10:30 το πρωί άρχισε να βγαίνει. Θα δούμε και τις επόμενες ημέρες, αλλά και το βράδυ, πώς θα είναι η κίνηση στην πλατεία. Τα τραπεζοκαθίσματα είναι λιγότερα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και συνεχίζουμε. Εννοείται ότι αντιμετωπίσαμε οικονομικές δυσκολίες, διότι τα πάγια έξοδα του μαγαζιού έτρεχαν και δεν εισπράτταμε καθόλου, οπότε κάθε επιχείρηση επιβαρύνθηκε. Ευελπιστώ ότι στο άμεσο μέλλον θα τελειώσουν και αυτά τα περιοριστικά μέτρα», επισήμανε.

Ο Χάρης Τροχανάς, ιδιοκτήτης του «Baroque», ανέφερε ότι ακόμα ο κόσμος είναι λίγο επιφυλακτικός, ευελπιστώντας σε καλύτερες ημέρες μελλοντικά, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι οικονομικές απώλειες.

«Εύχομαι καλή αρχή σε όλους τα μαγαζιά και σε όλους τους συναδέλφους. Υπάρχει κινητικότητα από το πρωί, όμως είναι λίγο επιφυλακτικός ο κόσμος. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί σε όλα τα μέτρα ασφαλείας που μας έχει ορίσει το κράτος. Ευελπιστούμε ότι μέρα με την ημέρα θα είμαστε καλύτερα. Κρατάμε μικρό καλάθι για αρχή και θα δούμε στην πορεία. Από ό,τι μας έλεγαν οι πολίτες τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες το ζητούσαν να ανοίξουμε. Από το πρωί υπάρχει μια φυσιολογική ροή. Θα φανεί στην πορεία αν καταφέρουμε να καλύψουμε τις απώλειές και σε πόσο διάστημα. Οι περιορισμοί μας δυσκολεύουν οικονομικά. Είχαμε και μια συζήτηση με τον δήμαρχο για να κάνουμε μια Κανονιστική», επισήμανε.

Ο ιδιοκτήτης του PareaCafe, Γιάννης Πλεμμμένος, δήλωσε ότι ήταν θετική η πρώτη μέρα, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορούν να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες τριών μηνών.

«Θετικά ήταν πρώτη μέρα τα πράγματα. Ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει έξω και να κινείται, ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα με λιγότερα τραπέζια, διότι τα έξοδα παραμένουν ίδια αλλά τα έσοδα μειώνονται. Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Είναι δύσκολο να καλυφθούν οι απώλειες τριών μηνών, διότι η πόλη μας δεν έχει τόσο αυξημένο τουρισμό».

O Κώστας Παπαπαναγόπουλος, από το ΝοstroCafe, τόνισε ότι οι πολίτες έδειξαν διάθεση να βγουν έξω.

«Ο κόσμος έδειξε διάθεση να βγει με την παρέα του για καφέ. Τηρούμε τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος και περιμένουμε από τον δήμο να μας δώσει κάποια μέτρα παραπάνω. Δυστυχώς χάθηκαν τρεις καλοί μήνες, γιατί χάσαμε το Πάσχα και τον Μάιο που είναι ευνοϊκός μήνας, και θα δούμε μελλοντικά πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση»

Ο Νίκος Τσέλος από το Due Strade δήλωσε: «Σαν πρώτη μέρα κυλήσαμε πολύ καλά. Ο κόσμος ήταν αναμενόμενος και μας περίμενε. Το είχαμε συζητήσει πολλές μέρες νωρίτερα. Γενικά περπάτησε πολύ καλά. Τηρούμε τις αποστάσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Μας δυσκολεύουν οικονομικά οι περιορισμοί, όμως ο δήμος θα μας παραχωρήσει χώρους και είμαστε σε μια διαδικασία για λίγα τραπέζια παραπάνω. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο κα θα δούμε σε δυο εβδομάδες τι απώλειες θα έχουμε καλύψει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος