FOLLOW US: facebook twitter

Με χαμόγελα η πρώτη Εθελοντική αιμοδοσία για την φετινή σχολική χρονιά στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης!  

  • Το σχολείο συνεχίζει την παράδοση 20 χρόνων στις αιμοδοσίες

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία για την φετινή σχολική χρονιά, πραγματοποίησε προχθές το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου για να ενισχύσει την Τράπεζα Αίματος του σχολείου του, με την στήριξη πάντα του σταθμού αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Ηλείας. Το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου έχει μεγάλη παράδοση στις εθελοντικές αιμοδοσίες, μετρά συνολικά 20 χρόνια προσφοράς και μπορεί μαθητές και καθηγητές να έρχονται και να φεύγουν, ωστόσο η παράδοση για την ίδια την σχολική μονάδα, καλά κρατεί.

Έτσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, προσφέροντας με λίγο από το αίμα τους ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσίας της σχολικής χρονιάς 2022-2023. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του γυμναστηρίου του 2ου ΕΠΑΛ και την οργάνωση είχε ο καθηγητής Ανδρέας Νικολόπουλος που είναι νοσηλευτής στην ειδικότητα,  με την συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου και Θανάση Βέρρα που ήδη από την θητεία του στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα έχει στο ενεργητικό του πολλές αιμοδοσίες τα τελευταία χρόνια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δώσουν αίμα, πέρασαν τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από την βιοπαθολόγο  της Μονάδας Αιμοδοσίας του ΓΝ Ηλείας κ. Έλσας Ζαχαριαδάκη και στην συνέχεια αιμοδότησαν με την βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού.

Μάλιστα η κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη εξέφρασε τη χαρά της που για μια ακόμα χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου αιμοδοτεί πιστό στο ραντεβού του και τόνισε ότι «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Όταν οι ίδιοι οι καθηγητές γίνονται το φωτεινό παράδειγμα ,τότε μια ολόκληρη γενιά τους ακολουθεί!» Και αυτή πράγματι είναι η αλήθεια. Οι παλαιότεροι μεταλαμπαδεύουν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας στους νεότερους παραδίδοντάς τους την σκυτάλη.  Παράλληλα η κ. Ζαχαριαδάκη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Νικολόπουλο αλλά και τον Δ/ντη κ. Βέρρα για την άψογη οργάνωση της αιμοδοσίας, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που αιμοδότησαν,  καθώς συγκεντρώθηκαν αρκετές πολύτιμες μονάδες αίματος.

Τέλος ο εκπαιδευτικός και καθηγητής στον τομέα Νοσηλευτικής   κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος που είχε και την οργάνωση της αιμοδοσίας  συνεχάρη τους συναδέλφους του και τους μαθητές που προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα , ευχαρίστησε την Μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝ Ηλείας για την στήριξη και ευχήθηκε οι μαθητές που αιμοδότησαν για το σχολείο τους, να συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους να είναι εθελοντές αιμοδότες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος