FOLLOW US: facebook twitter

Με χαμόγελα αγιασμοί σε όλα τα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

Τον αγιασμό στο 1ο ΓΕΛ Πύργου, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος , ενώ παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης έργων και υποδομών Β. Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής και ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας κ. Ανδρέας Ζέρβας.

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μια… ψιλή βροχούλα, «υποδέχθηκε» το πρωί τους μαθητές της Ηλείας που επέστρεψαν στα θρανία μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί, αλλού στα προαύλια των σχολείων και αλλού στις αίθουσες εκδηλώσεων. Με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, οι φατσούλες των παιδιών δεν ήταν βεβαίως συννεφιασμένες, το αντίθετο μάλιστα, αφού επικρατούσε κλίμα ενθουσιασμού. Χαρούμενες φωνές, αγκαλιές μεταξύ των συμμαθητών, τρεχάλες στο προαύλιο, η γνωστή αμηχανία για τα πρωτάκια αλλά και εμφανής η αγωνία από τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων που η φετινή σχολική χρονιά είναι για εκείνους ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί μπροστά τους ξεδιπλώνεται το όνειρο της εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο.

Αγιασμός στο 1ο δημοτικο Πύργου

Το κλίμα στους αγιασμούς μπορεί να ήταν όπως πάντα γιορτινό, όμως η νέα σχολική χρονιά σαφώς ξεκινά με αρκετά προβλήματα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, σύμπτυξη τμημάτων με περισσότερους μαθητές, προβλήματα με τις σχολικές επιτροπές, κτιριακά προβλήματα σε αρκετές σχολικές μονάδες αλλά και με τον «αέρα» της δοκιμής 11 αλλαγών, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πιο… πολυδιαφημισμένη αλλαγή αφορά την απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στο σχολείο, που ελπίζουμε να τηρηθεί και τα παιδιά να απέχουν έστω και για λίγες ώρες από την συσκευή που έχει γίνει δεύτερη φύση τους!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot