FOLLOW US: facebook twitter

Με αναγκαία συναίνεση των πολιτών ο εμβολιασμός για τον Covid-19

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Αναμένονται τα σχετικά έντυπα στα 11 Εμβολιαστικά Κέντρα της Ηλείας

Αναμένονται και στην Ηλεία εντός της ημέρας τα έντυπα συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όπου θα ζητείται από τους πολίτες, υποχρεωτικά πριν το εμβόλιο, να  υπογράψουν, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στα 11 εμβολιαστικά κέντρα του Νομού προχθές έφτασε η 50σελιδη εγκύκλιος με τις ακριβείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τους εμβολιασμούς εντός των οποίων εμπεριέχεται και το έντυπο συναίνεσης προς ενημέρωση των αρμοδίων.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος