FOLLOW US: facebook twitter

Με 206 αφίξεις έκλεισε το 2023

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:

-Αργή η ανάκαμψη της κρουαζιέρας στο Κατάκολο

-Στόχος η αύξηση των επισκεπτών, δηλώνουν στην «Πρωινή» ο πρόεδρος Κ. Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ, Αλέκος Γαλανόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αργή και σταδιακή είναι η ανάκαμψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Κατακόλου στη μεταπανδημική περίοδο, καθώς το 2023 έκλεισε οριακά πάνω από τις 200 αφίξεις, φτάνοντας τις 206 χάρη στα έξι κρουαζιερόπλοια που «έδεσαν» στο επίνειο του Πύργου μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά δεν υπερέβη τους 400.000 επιβάτες καθώς παρέμεινε στους 390.153.

Ο καλύτερος μήνας σε αφίξεις πλοίων ήταν ο Οκτώβριος, με 37 κρουαζιερόπλοια και 67.592 επιβάτες, αλλά τον Ιούλιο αφίχθησαν στο Κατάκολο οι περισσότεροι επιβάτες (74.361) λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας στα κρουαζιερόπλοια. Ικανοποιητικός μήνας ήταν και ο Σεπτέμβριος με 34 κρουαζιερόπλοια και 66.305 επιβάτες, ενώ ακολούθησαν ο Ιούνιος και μετά ο Αύγουστος.

Για τη φετινή χρονιά, ο προγραμματισμός με βάση τις δηλωμένες αφίξεις αποτυπώνει ελαφρά αύξηση στα 212 κρουαζιερόπλοια, με την προσδοκία ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Κώστας Νικολούτσος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι στόχος είναι η αύξηση των αφίξεων μέσα από δράσεις και έργα που θα βελτιώσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα στο λιμάνι.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε για το 2024 είναι πως οι αφίξεις θα είναι ελαφρώς αυξημένες. Η επιδίωξή μας είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα φιλικό και ανταγωνιστικό λιμάνι και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση κάποιων έργων και δράσεις προβολής να αυξήσουμε αισθητά την επισκεψιμότητα το 2025, τόσο σε κρουαζιερόπλοια όσο και σε επιβάτες», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, Αλέκος Γαλανόπουλος, τόνισε στην «Πρωινή» ότι η κρουαζιέρα είναι πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης για τον δήμο.

«Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στο λιμάνι, διότι η κρουαζιέρα αποτελεί πυλώνα τουριστικής και γενικότερα οικονομικής ανάπτυξης για τον δήμο Πύργου. Μέσα από έργα και δράσεις, θέλουμε να δώσουμε εξωστρέφεια και αυξήσουμε την επισκεψιμότητα για να αποκτήσει ο δήμος μας ισχυρό μερίδιο στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot