FOLLOW US: facebook twitter

ΜΑΤΙ: 104 νεκροί

Ημερομηνία: 24-07-2024 | Συντάκτης:

-Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως

Συμπληρώνονται σήμερα 6 έτη από την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018.

Εκείνη την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα, ξεκινώντας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από το Νταού Πεντέλης έφτασε ως τη θάλασσα, παίρνοντας μαζί της 104 ψυχές.

Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε στα δελτία ειδήσεων τη μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο αργότερα γινόταν κοινωνός της πλέον αποκρουστικής παράστασης θεάτρου σκιών στην ιστορία, πηγαίνοντας για ύπνο καθησυχασμένη ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Το επόμενο πρωϊνό, όλη η Ελλάδα σε κατάσταση σοκ μάθαινε το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας.

104 άνθρωποι είχαν καεί ζωντανοί, αδυνατώντας να διαφύγουν, αγκαλιασμένοι μεταξύ τους, μέσα στα αυτοκίνητά τους, μέσα στα σπίτια τους. 104 ψυχές ψάχνουν ακόμη δικαίωση.

 Ξέρουμε ότι καμία παρηγορητική λέξη δεν είναι δυνατόν να απαλύνει τον πόνο των συγγενών. Ξέρουμε, ότι καμιά τιμωρία κανενός υπευθύνου δεν θα γυρίσει πίσω καμιά ψυχή. Η πραγματική απόδοση όμως δικαιοσύνης ίσως αποτελέσει μια ελάχιστη παρηγοριά σε όσους ζουν με τις απώλειες των αγαπημένων τους προσώπων.

Για μας δεν υπάρχουν «πολιτικά βολικοί ή άβολοι θάνατοι», ανάλογα «του ποιος κυβερνά» ή το «σε ποιον πέφτουν οι ευθύνες». Για μας τα θύματα στο Μάτι, στα Τέμπη, στη Μάντρα έχουν ακριβώς την ίδια θέση στη μνήμη μας. Για μας υπάρχει μόνο η πραγματικότητα: η αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να διαφυλάξει την αξία της ανθρώπινης ζωής, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Απαιτούμε, την πλήρη απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία του Ματιού. Όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αποτελούν πραγματικό όνειδος και κάθε υπαίτιος, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να αντιμετωπίσει στον βαθμό που του αναλογεί τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεών του.

Δεν χωράει καμία έκπτωση, καμία αποσιώπηση και κανένας συμψηφισμός. 104 ψυχές ψάχνουν ακόμη δικαίωση.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot