FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητικό Reunion 50ετίας!

Ημερομηνία: 23-08-2024 | Συντάκτης:

Ξανάσμιξε η τάξη του ΄74 του τότε Γυμνασίου Βαρθολομιού

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μοναδικές στιγμές έζησαν το περασμένο Σάββατο 17 Αυγούστου στην ταβέρνα Ντούγκα στο Αρκούδι οι απόφοιτοι της τάξης του 1974 τού -τότε εξατάξιου- Γυμνασίου Βαρθολομιού, καθώς έσμιξαν ξανά και τίμησαν τα 50 χρόνια από την αποφοίτησή τους.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα σε αυτή τη μαθητική επανένωση ή reunion, όπως είναι ο αμερικανικός όρος, καθώς πρόκειται για μια τάξη πολύ δεμένη μεταξύ της, που συναντιέται συχνά πυκνά όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» η Αφροδίτη Χούνου-Χριστοδουλοπούλου, οι σχέσεις μεταξύ των αποφοίτων εκείνης της τάξης παραμένουν μέχρι και σήμερα στενές και φροντίζουν ανά διαστήματα να συναντιούνται και να τα λένε.

«Το reunion που κάναμε ήταν συγκινητικό και περάσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν σχεδόν όλοι, δεκατέσσερα άτομα, και έλειψαν ελάχιστοι λόγω υποχρεώσεων, οι οποίοι μας έστειλαν τις ευχές τους. Είμαστε όλοι οι απόφοιτοι της τάξης του ’74 του εξατάξιου τότε Γυμνασίου Βαρθολομιού εν ζωή και όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουμε να συναντιόμαστε ανά πέντε ή ανά δέκα χρόνια. Οι σχέσεις μας παραμένουν εξαιρετικές και έχουμε δημιουργήσει και κουμπαριές μεταξύ μας», τόνισε η κ. Χριστοδολουπούλου, ανασύροντας εικόνες από εκείνη την εποχή.

«Ήμασταν μια πολύ δεμένη τάξη. Στο Γυμνάσιο Βαρθολομιού έρχονταν τότε και μαθητές από τα γύρω χωριά, όπως η Γλύφα, η Λυγιά, το Βρανά, η Κάτω Παναγιά και η Κυλλήνη, η Μυρσίνη, τα Καβάσιλα, χρησιμοποιώντας είτε το τρένο είτε το λεωφορείο. Δημιουργήσαμε δεσμούς ζωής και από τότε που αποφοιτήσαμε, είχαμε πει να κανονίζουμε να συναντιόμαστε και το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας αισίως στα 50 χρόνια από τότε», τόνισε.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

  1. Αφροδίτη Χούνου Χριστοδουλοπούλου
  2. Μαρία Σπενττζάρη
  3. Γραμματική Τσίκα
  4. Μαργαρίτα Πατσού
  5. Μαρίκα Χρυσανθοπούλου
  6. Δημήτρης Βύτανος
  7. Γιάννης Σούλης
  8. Γιώργος Τσεκούρας
  9. Αλέξανδρος Νικητόπουλος
  10. Θοδωρής Ηλιόπουλος
  11. Νίκος Λευκαδίτης
  12. Διονύσιος Μελισσόπουλος
  13. Κωνσταντίνος Μπουγιούκος
  14. Παναγιώτης Γιαννάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot