FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές σε… περιοδεία μεταξύ σχολείων άλλων περιοχών!

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”146103″ img_size=”full”][vc_column_text]

Μπαράζ αντιδράσεων μαθητών, γονέων και καθηγητών στην Ηλεία για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ του νομού
-Πίνακας με τα ΓΕΛ της Ηλείας στα οποία εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού για την φετινή χρονιά

[/vc_column_text][vc_column_text]Σε πλήρη αβεβαιότητα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός μαθητών Γενικών Λυκείων στην Ηλεία και βεβαίως των γονιών τους – το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Γ. Λυκείου και στους υποψηφίους των Πανελλαδικών – με την κατάργηση των σχολικών ολιγομελών τμημάτων, που θα έχει σαν συνέπεια οι μαθητές αυτοί να βρίσκονται πολλές ώρες στο δρόμο προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που δεν θα διδάσκονται στο σχολείο τους! Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, οι αντιδράσεις μαθητών, γονιών αλλά και της ΕΛΜΕ Ηλείας συνεχίζονται όπως και η αγανάκτηση και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενδέχεται να προκύψουν και άλλες καταργήσεις.

Όπως επισήμανε και η ΕΛΜΕ Ηλείας, ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται την τελευταία στιγμή να αλλάξουν σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην πιο κρίσιμη χρονιά για τη φοίτησή τους στο Λύκειο. Φοιτώντας για 5 συνεχή χρόνια στο Γυμνάσιο-Λύκειο με τους περισσότερους καθηγητές κοινούς, αφ’ ενός έχουν δημιουργηθεί σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών αλλά και μεταξύ τους, αφ’ ετέρου είναι διαπιστωμένες οι εκπαιδευτικές ανάγκες τους από τους καθηγητές τους, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον κάθε μαθητή να πετύχει τον στόχο του.Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν τις λαμβάνει υπόψη του, έχει πάρει τις αποφάσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές και γονείς να βρίσκονται στα «κάγκελα».

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα, σε τρία σχολεία όπου ήδη οι διαμαρτυρίες είναι έντονες όπως και τα διαβήματα με επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα για το νέο σχολικό έτος 2021-2022 το Υπουργείο Παιδείας δεν ενέκρινε την λειτουργία ενός τμήματος στην Β΄ λυκείου και δύο τμημάτων στην Γ΄ λυκείου, στο ΓΕΛ Καράτουλα. Απόφαση που αν τελικά υλοποιηθεί τότε θα επιφέρει βλαπτικές επιπτώσεις πρώτα – πρώτα στους μαθητές και στις οικογένειες τους αφού θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο στον Πύργο αλλά και στο σύνολο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα αφού αποδυναμώνεται, απαξιώνεται ως σχολικό συγκρότημα, το οποίο μάλιστα είναι καινούργιο. Ο Σύλλογος γονέων με ανοιχτή επιστολή του, διαμαρτύρεται έντονα και μιλά για πλήρη απαξίωση των μαθητών αλλά και του ίδιου του σχολείου.

‘Έντονος  όμως είναι ο προβληματισμός και στο ΓΕΛ Βουνάργου, όπου το υπουργείου Παιδείας επέλεξε για το ημερήσιο ΓΕΛ Βουνάργου να εγκρίνει την λειτουργία μόνο της Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού των ανθρωπιστικών σπουδών για 11 από τους μαθητές του σχολείου, αφήνοντας εκτός λειτουργίας τις άλλες δύο Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας αλλά και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και τους 15 υπόλοιπους μαθητές της Γ´ τάξης που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν αυτές τις ομάδες μαθημάτων. Σοβαρό πρόβλημα επίσης προκύπτει με την απόρριψη του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών και του τμήματος θετικών σπουδών της Β Λυκείου, καθώς στην περίπτωση αυτή ολόκληρη η Β Λυκείου θα πρέπει να μετεγγραφεί διακινδυνεύοντας την υπόσταση ολόκληρου του ΓΕΛ Βουνάργου. Για το θέμα αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βουνάργου, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές του νομού.

Πρόβλημα υπάρχει  σύμφωνα με πληροφορίες και στο ΓΕΛ Πελοπίου, όπου δεν εγκρίνονται δύο κατευθύνσεις στην Β. και Γ’ τάξη Λυκείου και η σχολική κοινότητα είναι ανάστατη, καθώς πρόκειται και για πυρόπληκτη περιοχή του δήμου Ολυμπίας με πολλά προβλήματα.

Ποια τμήματα Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού θα λειτουργήσουν στα ΓΕΛ της Ηλείας

Τα τμήματα Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού που θα λειτουργήσουν στα ΓΕΛ της Ηλείας, για το
σχολικό έτος 2021-2022 κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων με απόφαση της υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή είναι τα εξής βάσει του παρακάτω πίνακα:[/vc_column_text][vc_single_image image=”146104″ img_size=”full”][vc_single_image image=”146105″ img_size=”full”][vc_single_image image=”146106″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot