FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Πύργου έδωσαν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το σχολείο τους

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”84058″ img_size=”full”][vc_column_text]Πώς μια εθελοντική αιμοδοσία αποκτά διπλή αξία; Μα όταν οι εθελοντές αιμοδότες είναι μαθητές που προσφέροντας αίμα για τον συνάνθρωπό τους μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει εθελοντισμός, προσφορά, αλληλεγγύη. Αυτό ακριβώς συνέβη την Τρίτη, στο 3ο ΓΕΛ Πύργου «Pierre De Coubertin», όπου μαθητές κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το σχολείο τους σε συνεργασίας με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Μάλιστα, από την εθελοντική αιμοδοσία όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν αίμα, συγκεντρώθηκαν 14 πολύτιμες μονάδες αίματος.

Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σχολείο αιμοδοτούν μαθητές και καθηγητές, καθώς το 3ο ΓΕΛ Πύργου έχει παράδοση στις εθελοντικές αιμοδοσίες και όπως λέει και ο Δ/ντής του σχολείου Γιάννης Μπουλογεώργος η Τράπεζα αίματος που έχουν δημιουργήσει έχει βοηθήσει πολλές φορές μαθητές, εκπαιδευτικούς και συγγενείς τους όταν χρειάστηκαν αίμα.  Την ευθύνη οργάνωσης των εθελοντικών αιμοδοσιών έχουν η εκπαιδευτικος Ευαγγελία Χατζηελευθερίου και η υποδιευθύντρια Κατερίνα Χρονοπούλου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την συμβολή των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου, ενώ όλοι όσοι έδωσαν αίμα και εκείνοι που για κάποιον ιατρικό λόγο δεν μπόρεσαν, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις από την  Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Έλσα Ζαχαριαδάκη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot