FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές από την Ηλεία ζωγράφισαν την Ολυμπιάδα: Παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής ζωγραφικής στο Ζάππειο με την δασκάλα τους Ελένη Σταθοπούλου

Ημερομηνία: 23-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Εξήντα μικροί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και παιδιά από τον Ηλειακό κάμπο, διακριθέντες μαθητές της ομάδας ζωγραφικής της Ελένης Σταθοπούλου, στον σχετικό διαγωνισμό, εγκαινίασαν το Σάββατο στο Ζάππειο την 1η Ολυμπιάδα Παιδικής ζωγραφικής 2018-2019. Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 130 χρόνια από την ίδρυση του Ζαππείου Μεγάρου, αλλά και τα Ολύμπια 2018. Οι μαθητές της ζωγράφου Ελένης Σταθοπούλου που ζωγράφισαν την Ολυμπιάδα  και πήραν μέρος στον διαγωνισμό ήταν οι:

Ζαφειροπουλος Μανώλης

Καραβίδας Γεράσιμος-Ιωάννης

Κλαμπάνου Μαριζέτα

Κοτσόβελου Δήμητρα

Κοτσώνη Μαρία

Μπάρκουλα Αναστασία

Φωτόπουλος Νεκτάριος

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες της ομογένειας, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα τέχνης αφιερωμένα στα Ολύμπια του 19ου αιώνα, σαν φόρο τιμής στη συμπλήρωση 160 χρόνων από τους Πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1859. Έργα αφιερωμένα στα ύψιστα ιδεώδη της άμιλλας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της εκεχειρίας, της συμμετοχής, της πειθαρχίας, της επιμονής, της προσπάθειας, της φιλίας, της ισότητας, του σεβασμού, της αδελφοσύνης, του ευ αγωνίζεσθαι, των διαπολιτισμικών σχέσεων, της συνύπαρξης.

Τον θεσμό της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εδραιώνει η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας  με την 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018 – 2019.

Οι διακριθέντες μαθητές από την Ηλεία που ζωγράφισαν την Ολυμπιάδα, παρευρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων μαζί με τους γονείς τους και την δασκάλα του Ελένη Σταθοπούλου και τον σύζυγό της Λάμπη Δημόπουλο, αντιδήμαρχο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και ένα στεφάνι ελιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος