FOLLOW US: facebook twitter

Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Τμήμα της Τροχαίας Πύργου

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

-Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Η Δ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου εκπονεί Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στα πλαίσια του οποίου προσκάλεσε το Τμήμα Τροχαίας Πύργου προκειμένου να ευαισθητοποιήσει επάνω στο θέμα τους μαθητές. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, η Αστυνόμος Α΄ κ. Μαρία Παναγοπούλου και η Αρχιφύλακας κ. Δέσποινα Σταυροπούλου επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν για τη σωστή οδική συμπεριφορά πεζών, οδηγών και επιβατών. Ο κύριος σκοπός της δράσης ήταν η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης στους πολίτες του αύριο.

Η Αστυνόμος Α΄, προβάλλοντας σχετικά βίντεο, παρουσίασε απλούς κανόνες καθημερινής συμπεριφοράς στους μαθητές ώστε να βαδίζουν με ασφάλεια στους δρόμους και να αποφεύγονται ατυχήματα. Μάλιστα, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους μικρούς ακροατές της που είχαν ήδη προετοιμαστεί από τους εκπαιδευτικούς τους για αυτή τη συνάντηση και, με χαμόγελο, δεν σταματούσε να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις. Χρησιμοποιώντας λόγια απλά και κατανοητά, εξήγησε πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι πεζοί, οι οδηγοί και οι ποδηλάτες, τη σημασία που έχει το κράνος και η ζώνη ασφαλείας, και γενικά την αξία της τήρησης του Κ.Ο.Κ.

Διαμορφώθηκε ένα ευχάριστο παιδαγωγικό κλίμα όπου, στα πλαίσια της άτυπης εκπαίδευσης, οι μαθητές αφυπνίστηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής Αγωγής και διαμόρφωσαν στάσεις και συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν τώρα αλλά και στο μέλλον να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνοι πολίτες, είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί.

Τα μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν σταματούν εδώ για το σχολείο, καθώς οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος, κ.κ. Αναστάσιος Ιωσηφίδης, Ζέτα Αδαμοπούλου, Έφη Βλάχου και Θεοδώρα Ζαχιώτη, ετοιμάζουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Το υλικό που έχει ήδη δημιουργηθεί, έχει αναρτηθεί στη σχολική ιστοσελίδα η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος