FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα οδικής συμπεριφοράς από μαθητές σε οδηγούς και πεζούς

Ημερομηνία: 03-06-2024 | Συντάκτης:

Δράση ευαισθητοποίησης από το Δήμο Πύργου σε συνεργασία με μαθητές Δημοτικών Σχολείων και το Γραφείο Εθελοντισμού

Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς παρέδωσαν το πρωί του Σαββάτου οι μικροί μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πύργου μοιράζοντας σε τρεις διασταυρώσεις ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς.

Μία πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τη Δημοτική Αστυνομία που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς να σταματούν στις διαβάσεις και να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Ειδικότερα οι μικροί δημότες σε διαβάσεις στη συμβολή των οδών Μανωλοπούλου και Πατρών, στη Ρήγα Φεραίου και στην Ολυμπίων, με την συνδρομή της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας έδιναν φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα οδηγών και πεζών.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς ώστε να σταματούν στις διαβάσεις όταν τις διασχίζουν οι πεζοί και παράλληλα τους πεζούς στο να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις για να περνούν τους δρόμους, όπως προβλέπει και ο Κ.Ο.Κ. Συγχαρητήρια στο Γραφείο Εθελοντισμού και τα Δημοτικά σχολεία για τη δράση αυτή καθώς επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση και τη Δημοτική Αστυνομία, αφού χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό κ. Βασίλης Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία της δράσης αυτής καθώς και στον απώτερο σκοπό της που δεν είναι άλλος από το να συμπεριφέρονται σωστά οδηγοί και πεζοί.

Ο Δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού, συγχαίρει τους εθελοντές Ρεβέκκα Κολλιοπούλου, Έφη Σπηλιοπούλου, Γιάννη Τσιρώνη και Φωτεινή Νικολοπούλου αλλά και Ρεβέκκα Κρεστενίτη και Νατάσσα Ζουμή. Επίσης τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν (4ο-5ο και 8ο) καθώς και τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Πύργου κ. Ξανθούλη Ηλία για την στήριξη του και φυσικά τους χορηγούς της εκδήλωσης, επιχείρηση ΟδηγωΚεντρική Ι.Κ.Ε. Τον συντονισμό της δράσης είχαν ο Σταύρος Τσιπολίτης και ο Γιώργος Καραμάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος